I JA ĆU BITI OLIMPIJAC

08.05. 2017.

Dječji vrtić Viškovo domaćin je 16. olimpijskog festivala dječjih vrtića PGŽ koji će se održati u subotu, 13. svibnja 2017. godine s početkom u 10.30 sati na stadionu NK Halubjan, Brnasi 1, Viškovo.

Mali sportaši na Festivalu se upoznaju sa svim sastavnicama olimpijskih igara – mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, podizanjem olimpijske zastave te sportskim nadmetanjem. Natječu se u malom nogometu, trče na 50 metara i u štafeti 4×25 metara, bacaju lopticu u dalj i skaču u dalj.

Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, jeste da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Većina njih upravo će na Festivalu prvi put u životu sudjelovati u nekom sportskom natjecanju, a neki od njih će se zasigurno nakon tog iskustva nastaviti baviti sportom te će možda jednoga dana biti olimpijci.

Prijavljeno je 15 ekipa s ukupno 600 djece, pridružite nam se i navijajte za male sportaše u subotu 13.05.2017. godine na stadionu NK Halubjan!

 

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.