Obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana kruha

24.10. 2017.

U našem smo vrtiću na različite načine i putem raznovrsnih aktivnosti djece, roditelja i odgojitelja obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dane kruha.

Kroz priče, pjesme i recitacije djeca su upoznavala kako kruh nastaje i koliko je važan u svakodnevnom životu. U aktivnostima su se koristile sjemenke pšenice, ječma, kukuruza i suncokreta kojima su djeca slobodno manipulirala i istraživala. Samostalnim miješanjem brašna i vode vidjeli su kako nastaje tijesto od kojeg su i zamijesili kruh, slance i peciva, te ih ukrašavali sjemenkama. Organiziran je i posjet lokalnoj pekari 'Panin', gdje su se djeca upoznala sa strojevima koji sudjeluju u procesu nastanka kruha.

Osim posjeta lokalnoj pekari, organiziran je i posjet pekari Demetra u Škalnici u kojoj su djeca imala priliku zamijesiti i ispeći svoje vlastite pizze te ih, na kraju, i kušati.

U cjelokan proces bili su uključeni i roditelji koji su donosili žitaricei brašno te peciva, kolače i kruh koji su izradili sa svojom djecom.

Dani kruha završeni su blagoslovom kruha i doniranjem svih tih pekarskih slastica Domu sestara milosrdnica za najpotrebitije grada Rijeke.

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.