Rijeka psihologije potekla Viškovom

22.02. 2017.

U sklopu manifestacije Rijeka psihologije u utorak, 21.02.2017. godine, održan je okrugli stol s temom: Sportska natjecanja djece predškolske dobi. Pred okupljenih 60-tak  ravnatelja, odgojitelja dječjih vrtića, kineziologa, roditelja te ostalih zainteresiranih građana moderatori Sonja Pribela-Hodap, univ.spec. psihologije (stručni suradnik u DV Viškovo) i Anđelko Botica, dipl. psiholog-prof. (sportski psiholog u Privatnoj psihološkoj praksi Kontakt) zajedno s gostima progovorili su o poželjnim i nepoželjnim učincima natjecanja djece vrtićke dobi.

Gosti okruglog stola: Barbara Tunjko, stručna suradnica Zajednice sportova PGŽ i koordinator Olimpijskog festivala Sergio de Privitellio kao uvodničari upoznali su prisutne sa samom manifestacijom.Olimpijski festival dugogodišnji je projekt kojim HOO želi djeci u najranijoj dobi približiti olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. Sportski psiholog Anđelko Botica, u uvodnom dijelu okruglog stola, naglasio je važnost uvažavanja psiholoških faktora u sportu kod djece te istaknuo ulogu odraslih u pripremi djece za natjecanje. Sonja Pribela-Hodap zatim je prisutne upoznala s rezultatima istraživanja iz psihologije sporta i istaknula pitanja koja su proizašla iz dosadašnjeg iskustva sudjelovanja na manifestaciji. U kvalitetnoj diskusiji najviše se istakla važnost pripreme odraslih za sportsko natjecanje djece.

Sve prisutne pozdravile su i ravnateljica vrtića Ingrid Lončarić, prof. te voditeljica odsjeka ureda načelnika. Irena Gauš, dipl. oec. ispred Općine Viškovo. Pritom su sve prisutne pozvale na 16. Olimpijski festival koji će se 13.05. 2017. godine održati u Viškovu.

  • Galerija slika
  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.