Izradite s djecom čestitku za Dan očeva!

19.03. 2020.

Danas vas potičemo da izradite čestitku za očeve! Na taj ćete način u ovim teškim vremenima potaknuti dijete na iskaz zahvalnosti i ljubavi.

Posjednite s djetetom za radni stol i izradite poklon vlastitim rukama. Provjereno su to najbolji pokloni! Zavirite među naše prijedloge i pronađite inspiraciju za vašu originalnu čestitku ili poklon. I kao mali dodatak, dvije pjesme o očevima za zajedničko čitanje!

Pismo

Lijep poklon je kad djeca napišu svome ocu pismo. Ako su djeca premala da bi samostalno napisala čitavo pismo, možete im vrlo lako pomoći u tome tako što ćete unaprijed osmisliti sadržaj pisma, s tim da mjesta gdje biste upisali ključne riječ ostavite prazna.

Prijedlog teksta bio bi: „Dragi tata, volim te više od ___ zato što si tako ___ . Ti si ___ poput ___ . Mislim da si divan zato što ___ . S tobom (se) najviše volim ___ . S tobom mi je zabavno i nasmijavaš me kada ___ . Znam da me voliš zato što ___ . Uvijek ću te voljeti jer ___ . Sretan Dan očeva!“

Shvatili ste da bi djeca trebala svojim riječima popuniti praznine. Ako još ne znaju pisati, pomozite im popuniti pismo, ali pazite da vjerodostojno prenesete njihove riječi na papir.

Kravata za tatu

Odlučili ste se izraditi čestitku, ali biste voljeli da djeca upišu tekst koji će se svidjeti njihovom ocu. Odaberite hamer papir u tamnoj boji, na primjer tamno plavi ili tamno zeleni. Zatim izrežite obični bijeli papir u obliku kravate. Na njega ćete upisati tekst.

Predlažemo: „Moj tata radi u ___ i on je ___ . Najdraže mi je s tatom ___ . Moj tata ima supermoć ___ . Volim tatu više od ___ . Moj se tata uvijek smije kada ___ . Volim svog tatu zato što ___ .“

Kada ispišete i popunite tekst, zalijepite papir na hamer i presavijte u oblik čestitke. Ako više volite izrezivati, od bijelog hamer papira izrežite oblik kravate i provucite kroz vrh konopčić tako da se kravate može vezati oko vrata. Na prednji dio kravate zalijepite razne svjetlucave oblike ili šarene naljepnice te ukrasnom kemijskom ispišite poruku „Sretan Dan očeva!“. Sigurni smo da će je tata s ponosom nositi.

Medalja sa zaštitnim znakom

Kad bismo morali odrediti, svaki bi otac imao jedan svoj zaštitni znak koji ga čini jedinstvenim. Netko voli čitati knjige, netko voli popravljati i izrađivati predmete, dok neki drugi vole planinariti. Izrežite oblik medalje od čvrstog papira u boji, a na njega od kolažnog papira izradite simboličan znak onoga što oca u vašoj obitelji čini jedinstvenim (ili ga nacrtajte!). To može biti knjiga, kliješta, oblik planine ili što god prepoznajete kao dio njegove osobnosti.

  • Galerija slika
  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.