Dani kruha

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada.

Obilježavanje Dana kruha u vrtiću pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta i prirode.

Cilj obilježavanja Dana kruha bio je upoznavanje djece s procesom nastanka kruha, upoznavanje s autohtonim i starim vrstama voća i drugim plodovima jeseni te promicanje zdrave prehrane.

U četvrtak, 12. listopada naš je svečani stol bio bogat pekarskim proizvodima koje su djeca izradila zajedno s roditeljima u svojim domovima. Sve proizvode i plodove blagoslovio je svećenik, nakon čega je uslijedila zajednička molitva, blagovanje kruha i drugih proizvoda, pjevanje pjesama te zajednička igra.

Upoznavanje djece s procesom nastanka kruha i ostalih plodova jeseni  nastavilo se i u narednim danima kroz različite vrste i sklopove aktivnosti poput zajedničke pripreme raznih vrsta hrane od žitarica i voća.

  • Galerija slika
  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2023. Sva prava pridržana.