ICT-AAC© edukativne aplikacije

07.05. 2020.

Danas možemo pronaći brojne edukativne aplikacije koje su promijenile pristup učenju te na neki način i olakšale poticanje kognitivnog razvoja i usvajanje novih znanja i vještina. Edukativne aplikacije postale su dio pripreme za školu uz koji djeca uče i usvajaju nove vještine na drugačiji, inovativniji i njima zanimljiviji način.

U nastavku vam donosimo popis dijela aplikacija namijenjenih djeci u godini pred školu s kojima i roditelji i djeca mogu uživati u zajedničkoj igri, druženju i učenju.

Predlažemo vam da se upoznate i s ostalim ICT-AAC© aplikacijama namijenjenim djeci s kojima i roditelji i djeca mogu uživati u zajedničkoj igri, druženju i učenju.

Matematički vrtuljak – kroz četiri ugrađene igre (brojevi, različiti skupovi, operacije, operacije do 10), ova aplikacija pomaže u savladavanju osnovnih matematičkih operacija. U postavkama igre možemo definirati hoće li se koristiti brojevi ili simboli, do kojega broja će se provoditi vježbe te odrediti broj ponuđenih odgovora.

Slovarica – povezivanjem simbola s pojmovima, slovarica uvodi djecu u svijet prepoznavanja oblika, povezivanja objekata (simbola) s riječju tog pojma, te poboljšavanja izgovora, itd.

Matematička igraonica – razvijanje matematičkih sposobnosti kroz igru. Kroz šest osnovnih kategorija, tj radnji (pridruži, izdvoji, spoji, prepoznaj, prebroji, pravac) djeca upoznaju osnove matematičkog znanja.

Pamtilica – aplikacija namijenjena svim uzrastima predškolske dobi, potiče predvještine čitanja kroz igru.

Domino brojalica – aplikacija namijenjena upoznavanju brojeva, količine, razlikovanje malo-puno, itd.

Mala Glaskalica – pomaže pri savladavanju fonološke svjesnosti.

Koliko je sati – upoznavanje s pojmom vremena, prikaza vremena na satu, pojmom trajanja događanja i povezanosti istog s vremenskim jedinicama.

Aplikacije Učimo slogove, Učimo riječi i Učimo čitati namijenjene su učenju slova, riječi i svladavanju vještine čitanja. Specifične su po tome što sadrže predefinirani skup riječi namijenjen za postupno učenje prema razinama, uz svaku riječ je prikazan odgovarajući simbol te su unutar riječi pojedini slogovi naglašeni.  

Pojmovnica- aplikacija je namijenjena učenicima prvih razreda osnovne škole koji tek usvajaju složene pojmove u nastavi matematike.

Sve detalje o ovim aplikacijama, kao i dodatnim aplikacijama koje nismo naveli možete pogledati u detaljnom opisu pojedine aplikacije s pripadajućim uputama o korištenju na web stranicama projekta:

http://usluge.ict-aac.hr/

http://www.ict-aac.hr/projekt/index.php/hr/aplikacije

http://www.ict-aac.hr/index.php/hr/aplikacije/razvijene-aplikacije

 

  • Galerija slika
  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.