Fizička izolacija, ne mora značiti i socijalna izolacija

23.10. 2020.

Da fizička izolacija, ne mora značiti i socijalnu izolaciju znaju i naši Medvjedići koji su se putem Zooma javili svojoj prijateljici u izolaciji.

Djeci su naročito potrebni socijalni kontakti, primarno s obitelji, a potom i s vršnjacima jer se njihov socijalni razvoj odvija upravo putem interakcija s drugima.

Korištenjem online alata za komunikaciju možemo ostvariti socijalni kontakt iako smo fizički udaljeni.

U predškolskoj dobi djeca vole provoditi vrijeme u igri sa svojim vršnjacima, ali kada zbog novonastale situacije moraju biti u izolaciji, te ne mogu dolaziti u vrtić postoje i drugi načini povezivanja sa svojim prijateljima.

Tako smo i mi odlučili nazvati svoju prijateljicu kako bi joj se smanjio osjećaj socijalnog distanciranja. Putem videopoziva nazvali smo je iz vrtića, te su je svi prijatelji imali priliku pozdraviti. Djeca su joj ispričala što su radila danas u vrtiću, a ona je nama pokazala svoju sobu i najdraže igračke.

Djevojčica se razveselila pozivu, te željno iščekuje sljedeći poziv, kao i mi!

U našem tekstu pročitajte zašto je važno održavati kontakt licem u lice u vrijeme izolacije te pogledajte prijedlog besplatnih online alata koji vam u tome mogu pomoći.

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/2845/licem-u-lice-u-doba-izolacije

Pripremila: Sanja Požega Trnjanin, odgajateljica

  • Galerija slika
  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.