Dan 22.

22.12. 2020.

U našem današnjem prozorčiću krije se jedna snježno-zabavna aktivnost.

Dok iščekujemo Božić potajno se nadamo da će i zabijeliti, no jeste li znali da možete napraviti svoj kućni snijeg?

Ova zabavna aktivnost ujedno je i dobra senzorna igra koja može kod djece potaknuti kreativnost i razvijati motoričke vještine.

Pripremite veliku zdjelu, a za snježnu avanturu trebat će vam samo 2 sastojka:

- soda bikarbona

- regenerator za kosu ( ili pjena za brijanje), mi smo koristili regenerator

U velikoj zdjeli pomiješajte 2,5 šalice sode bikarbone i pola šalice bijelog regeneratora za kosu. Ako želite da je snijeg "suši" dodajte više sode bikarbone, a ako želite puno snijega, udvostručite recept. Priprema je vrlo jednostavna stoga ju možete odraditi s djecom.

Što sve možemo raditi od snijega?

Mogućnosti su brojne, no za početak neka djeca uživaju u gnječenju i mirisanju snijega. Nakon što su istražili teksturu snijega i mirise, ponudite im razne kalupe (kule ili sl.). Ponudite im i veće i manje posudice u koje će djeca stavljati snijeg, tako djeca uče o količini i težini. Sakrijte male sitne predmete koje će djeca s uzbuđenjem tražiti, radite snježne kugle i snjegoviće, te usput razvijajte kod djece motoričke vještine. Svojim predškolarcima ponudite pisanje ili crtanje u snijegu, pripremite razne predloške! Ovu aktivnost možete iskoristiti i za učenje o životinjama koje žive na snijegu, razgovarajte s djecom s čime se hrane i kako dolaze do hrane. Osim toga, napravite snježni grad ili snježno kraljevstvo, dodajte omiljene figurice vaše djece i potičite kreativnost.

  • Galerija slika
  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.