O Erasmus+ projektu Sigurne škole i vrtići u Glasniku Općine Viškovo

29.04. 2021.

Sredinom prosinca 2019. godine vrtić se uključio u Erasmus+ projekt Hrvatskog Crvenog križa Sigurnije škole i vrtići.

Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije djece, odgojitelja i učitelja za teme: priprema za izvanredne situacije, prva pomoć i sigurnost u školama i vrtićima.

Ovaj Erasmus+ projekt provodi se u partnerstvu Nacionalnih društava Crvenog križa Austrije, Bugarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Partneri su prikupili više od 70 alatki, aktivnosti i igara iz područja prve pomoći, pripreme za izvanredne situacije, psihosocijalne podrške i obrazac za provjeru sigurnosti.

Sastavljen je katalog aktivnosti koji se provodi i u našem vrtiću.

Na on-line platformu vrtići i škole uključeni u projekt stavljaju izvještaje o provedenim aktivnostima i dopunjuju katalog vlastitim idejama i materijalima.

Na osnovu tog procjenjuje se rad vrtića i škola te dodjeljuje potvrda „Sigurni vrtić/škola“.

Projekti Odgoj za humane vrednote i Sigurne škole i vrtići u mnogome su našli svoju primjenu u izvanrednoj situaciji izazvanoj COVID 19, osobito područje koje se odnosi na zaštitu zdravlja i psihosocijalnu podršku.

Životno važnim pokazalo se i uvježbavanje zaštitnog ponašanja u slučaju izvanrednih situacija.

Ponos vrtića je i oznaka „SIGURAN VRTIĆ“, dobivena za uspješno provedene aktivnosti. O aktivnostima i projektu pisali smo i za Glasnik Općine Viškovo.

  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2023. Sva prava pridržana.