Ambijentalna izložba dječjih radova na temu pandemije

14.05. 2021.

Skupina Pužići svojim je likovnim radovima sudjelovala na  ambijentalnoj izložbi dječjih radova na temu pandemije Covida-19 iz perspektive djece predškolskog uzrasta, čime smo se priključili završnici projekta Europske prijestolnice kulture.

Izložba je bila postavljena na prostoru Vodospreme Vidikovac na riječkom Bulevardu (u parku Ive Lole Ribara).

 

Suočeni s promjenama koje je nametnula pandemija Covida-19 i posljednjih godinu dana značajno izmijenila dnevne rutine, djeca su gotovo preko noći izgubila kontakt s članovima šire obitelji i svojim prijateljima što zasigurno ostavlja neželjene posljedice na njihovu dobrobit. Ograničenja u  kretanju, društvenim kontaktima te posebno strah od bolesti i smrti značajno utječu i na njihove živote.

Uvažavajući dječja prava navedena u Konvenciji UNICEF-a koja se odnose na igru, druženja te sudjelovanje u nizu različitih aktivnosti odgojiteljice DV-a Bulevard, znajuć da su djeca sposobna i kompetentna  opisati svoja iskustva, odlučile su pružiti im priliku da iskažu što se promijenilo u njihovim životima upravo zbog pandemije. Djeca su se tako o svom Covid iskustvu izrazila putem likovnih radova koji su prikazani na ovoj izložbi.

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2022. Sva prava pridržana.