Zečići i Ježići u posjetu Delnicama

28.10. 2022.

U srijedu 26.10.2022. Zečići sa svojim prijateljima Ježićima i odgojiteljicama kreću u avanturu zvanu “Izlet u Delnice”.

Prva stanica nam je bio Popovićev mlin u Delnicama, najstariji električni mlin u Hrvatskoj, skriven od slučajnih prolaznika i znatiželjnih pogleda smješten u najstarijoj ulici u Delincama, omogućio je djeci proživjeti proces “Od zrna do pogače”.

 Djeca su imala priliku vidjeti izgleda mlina, ali i iskusiti kako se pšenica melje u mlinu i pritom radi brašno, zatim su s ugodnim domaćinom od brašna umijesili tijesto i radili pekarske proizvode različitih oblika gdje su mogli pokazati svoju kreativnost. Nakon toga ih je domaćin počastio domaćim pecivima koje je pripremio za njih, te se su se opustili uz ples i ugodnu atmosferu pod disco svijetlima.

Nakon mlina odlazimo u posjet srnama koje smo nahranili mrkvicama i jabukama koje smo ponijeli sa sobom, te odlazimo u šetnju park pumom “Japlenški vrh”.

Stajemo i u Fužinama uz jezero Bajer, gdje ručamo te se djeca zabave na dječjem igralištu s loptom.

Izlet završavamo šetnjom uz jezero Bajer i promatranjem promjena u prirodi koje se događaju u jesen.

Sretni i puni dojmova vratili smo se u vrtić u kasnim poslijepodnevnim satima, s nestrpljenjem čekamo  novi izlet i novu avanturu.

 

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.