Viškovski vrtić za dvadeseti rođendan dobio trampolin

03.05. 2016.

Preseljenjem u novoizgrađeni objekt 2013. godine dobili smo moderan i inovativan vrtić, potpuno prilagođen rastu i razvoju djece, rekla je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Mališani Dječjeg vrtića Viškovo za 20. obljetnicu rada svoje predškolske ustanove posjetili su načelnicu Sanju Udović kako bi joj izrekli 20 dječjih želja za 20. rođendan. Jednu od želja malih posjetitelja Općina se odmah potrudila ispuniti, poručila je načelnica na svečanoj proslavi 20. obljetnice uspješnog rada DV Viškovo, pa će vrtić na dar dobiti trampolin.

Preseljenjem u novoizgrađeni objekt 2013. godine dobili smo moderan i inovativan vrtić, potpuno prilagođen rastu i razvoju djece. Imamo otvoren vrtić koji pazi na potrebe djece. Raspolaže kapacitetima za smještaj 250 djece u osam vrtićkih i četiri jasličke skupine, a Općina je već počela s pripremama za izgradnju novog jasličkog objekta, koji bi trebao zadovoljiti sve potrebe, izjavila je načelnica Udović na proslavi dva desetljeća Dječjeg vrtića Viškovo.

Osvrnula se na posjet mališana pa je jedno dijete koje je tom prilikom izrazilo želju postati načelnikom pozvala da joj se pridruži na pozornici. Budućem načelniku uručeno je prigodno priznanje, a kako su objasnile odgojiteljice, nakon posjeta još je jedan dječak odlučio postati načelnikom kad odraste. U početku je malo i strahovao od tog posjeta »da ga načelnica ne zaposli«, a po povratku u vrtić objasnio je kako odustaje od svoje životne želje da postane pustolov i da bi i on volio biti načelnikom općine.

Svečana priredba otvorena je izvedbom pjesme »U vrtiću«, s prvog CD-a u izdanju DV-a Viškovo, naslovljenom »Bušić suncu«, a ravnateljica Ingrid Lončarić naglasila je kako je viškovski vrtić prepoznatljiv po likovnom, scenskom i glazbenom stvaralaštvu svojih mališana. Vrtić je stoga dobio nagradu »Ivan Filipović«, a dječji radovi pokupili su pregršt nagrada, dok je u izdanju vrtića izašlo više CD-a i slikovnica.

Uz one redovne, realiziramo i brojne dodatne programe, uključujemo se u sportska, kulturna i druga događanja u našoj široj zajednici, provodimo program »Rastimo zajedno«, a ove godine uključili smo se u program Eko škole. Nadamo se da ćemo za nekoliko mjeseci podići našu Zelenu zastavu. Stvaramo poticajno i osnažujuće okruženje, s kvalitetnim uvjetima za rast i razvoj djeteta, rekla je ravnateljica.

U vrtiću je postavljena izložba »Vremenska crta«, gdje posjetitelji mogu razgledati najvažnija događanja za vrtić u prvih 20 godina, dok je 20 godina stvaralaštva predstavljeno na izložbi »Bušić suncu« u Halubajskoj zori. Vrtić Viškovo ovoga tjedna nizom događanja, otvorenih za sve zainteresirane, obilježava ovu važnu obljetnicu, a danas u 18 sati svoj djeci daruju predstavu odgojitelja »Kapetan Nina«.

Izvor: www.novilist.hr.

  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2022. Sva prava pridržana.