Završio još jedan ciklus radionica za očeve ” Klub očeva Rastimo zajedno”

07.04. 2023.

Završio je još jedan ciklus radionica za očeve “Klub očeva Rastimo zajedno” u Dječjem vrtiću Viškovo. Ciklus koji je osim obaveznih radionica sadržavao i jednu radionicu po izboru očeva. Oni su se odlučili za radionicu o granicama i izljevima bijesa kod male djece.

Kroz radionice, posebnu pažnju posvetili smo ulozi očeva u ranom djetinjstvu s obzirom na spoznaju da očeva uključenost, podrška i poticaj u prvim godinama djetetova života daju jedinstven doprinos djetetovu dugoročnom psihosocijalnom razvoju. Očevi su zajedno s voditeljicama i drugim očevima stjecali nova saznanja o ulozi oca u ranom djetinjstvu i promicanju djetetovog razvoja, promišljali o vlastitoj očinskoj ulozi, upoznali bolje sebe u ulozi oca, prepoznavali učinkovite načine nošenja sa zahtjevima roditeljstva, razmjenjivali ideje o načinima na koje žive svoje očinstvo te razmjenjivali informacije i podršku u ostvarivanju važne životne uloge.

Očeve smo pitali što smatraju najkorisnijim dobitkom od sudjelovanja na radionicama za sebe i za svoje dijete. Naveli su kako im je korisna bila razmjena iskustva s drugim očevima te voditeljicama, pozitivnost, podrška i druženje s drugim očevima, dobili su potvrdu da su dobri očevi, a usvojili su i neke nove vještine važne za odgoj djece.

Ovaj je ciklus radionica okupio 8 očeva, ali i njihovu djecu u zabavnoj likovnoj radionici.

Voditeljice su bile Irena Šegan i Sonja Pribela-Hodap.

 

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.