Dan planeta Zemlje – kako to radi vrtić?

28.04. 2023.

Dan planeta Zemlje obilježen je u vrtićkim skupinama Vrapčići i Zečići mnogobrojnim aktivnostima čiji je cilj bio kod djece potaknuti svijest o problemu onečišćenja okoliša, te im pokazati kako i oni malim koracima mogu činiti velike stvari.

U skupini Zečići razgovaralo se o onečišćenju i važnosti očuvanja Zemlje, čitale  su se priče o zagađenom planetu te su se radile zabavne eko loptice od papira. U loptice su stavljene sjemenke cvijeća koje će se posaditi u naš vrt, ali i bacati na putu do obližnje šume i livade. Uslijedit će promatranje hoće li cvijeće na tim dijelovima izrasti. Bilo je tu i slikanja  kruženja vode u prirodi na prozoru u sobi, a napravljen je i zajednički plakat o planeti Zemlji! Djeca su uživala i u dramskoj izvedbi igrokaza Dan planeta Zemlje. Štapne lutke za igrokaz  djeca su napravila od recikliranog otpada.

Vrapčići su pak obilježili Dan planeta Zemlje kroz cijeli tjedan, i to čitanjem slikovnica "A što s otpadom?“  i „I Ja mogu spasiti svijet!". Po pročitanim slikovnicama djeca su crtala svoj doživljaj istih te izradila ekološki plakat. Upriličen je i  izlet na Kamačnik tijekom kojeg su djeca obogatila svoje spoznaje o vodi i biljnom i životinjskom svijetu koji nas okružuje.

Naša budućnost je u rukama naše djece i zato je vrlo važna edukacija djece od najranije dobi. U galeriji slika pogledajte kako su djeca obilježila ovaj važan dan.


 

 

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.