Školu plivanja u viškovskom vrtiću završilo 36 djece

Školu plivanja u Dječjem vrtiću Viškovo ove godine završilo je 36 djece. Program je organiziran tijekom dva tjedna, a pohađale su ga četiri grupe predškolaca. Svaki tjedan su bile obuhvaćene dvije grupe djece u dva termina i to svakim radnim danom po jedan sat, odnosno program je trajao po grupi pet sati. Nakon provedenog programa svako dijete je dobilo diplomu.

Cilj programa bio je upoznavanje djece s osnovnim elementima plivanja kroz igru te razvijanje osjećaja sigurnosti u i pokraj vode različitim vježbama. Ovakvim aktivnostima razvija se pozitivan stav djeteta prema vodi što utječe na razvoj pozitivne slike o sebi te potiče zdrave životne navike. Nakon provedenog programa, djeca su pokazala vidljiv napredak i to u vidu oslobođenja straha od vode, učenja ili usavršavanja tehnika plivanja, napominju u Dječjem vrtiću Viškovo.

Programom su bila obuhvaćena djeca od 4 do 7 godina, polaznici redovitog programa Dječjeg vrtića Viškovo, a provodili su ga licencirani učitelji plivanja u organizaciji Udruge Karolina 321 i odgajateljica Dječjeg vrtića Viškovo koja ima završen dodatni program kinezioloških aktivnosti za rad s djecom predškolske dobi.

  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2022. Sva prava pridržana.