O Dječjem vrtiću Viškovo

O dječjem vrtiću Viškovo

Dječji vrtić Viškovo djeluje od 1. listopada 1996. godine, a osnivač mu je Općina Viškovo. Vrtić je od osnutka pa sve do 2013. godine rad provodio u tri odgojno-obrazovne skupine i bio je smješten u zgradi Osnovne škole sv. Matej.

21. siječnja 2013. vrtić svoju djelatnost nastavlja u namjenski izgrađenom objektu i te ju širi na dvanaest odgojno-obrazovnih skupina: 8 vrtićnih i 4 jaslične.

Polaznici Dječjeg vrtića Viškovo su djeca od prve do sedme godine života. Ukupni kapacitet vrtića je 250 djece.

Cilj odgojno-obrazovnog rada u Dječjem vrtiću Viškovo je stvaranje optimalnih uvjeta za cjelovit razvoj djeteta, odnosno stvaranje uvjeta koji omogućuju zadovoljavanje potreba, interesa i mogućnosti svakog djeteta pri čemu se posebna pažnja pridaje uvažavanju različitosti i njegovanju kulture i tradicije kraja. Posebno se cijeni i njeguje kvalitetna suradnja s roditeljima i širom društvenom zajednicom.

Dječji vrtić Viškovo može se pohvaliti bogatom kolekcijom izdanih djela poput slikovnica i legendi pod sljedećim nazivima: „Legenda o Ćoški i Maroški“, „Veli i mići repići“, „Promet“, „Ja znam i pazim“, „Zrno vjere“ i dr. čija se posebna vrijednost ogleda u poštivanju dječje inicijative i autorstva pri procesu nastanka i izrade slikovnica. Osim navedenih izdanih djela i nagrada, dječji vrtić dugi niz godina izdaje vrtićki list "Škabelin".

Likovni radovi djece iz Dječjeg vrtića Viškovo sudjelovali su na natječajima po cijelom svijetu, a od toga je vrijedno istaknuti Međunarodni likovni natječaj u Beirutu na kojem je 2008. Nina Tičić osvojila 6. mjesto, Međunarodni likovni natječaj u Rybniku (Češka) na kojem je 2010. priznanje osvojio Marin Jurada te likovni natječaj u organizaciji Zagrebačke banke na kojem je 2010. vrijednu nagradu osvojio Matija Matetić.

Dječji vrtić Viškovo za djecu i roditelje nudi sljedeće programe:

Redoviti programi

  • Redovni cjelodnevni desetsatni vrtićni program
  • Redovni cjelodnevni desetsatni jaslični program

Programi kraćeg trajanja

  • Rano učenje engleskog jezika
  • Sportska igraonica
  • Likovna igraonica
  • Katolički vjerski odgoj

Programi za roditelje:

  • "Rastimo zajedno", ciklus od 11 radionica

 

  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2022. Sva prava pridržana.