Zdravstveni kutak

Zdravstvene informacije za roditelje.

Pospani petak!

15.04. 2021.
Petak je zadnji dan u tjednu kada smo već pomalo umorni i potreban nam je odmor. Osim fizičke aktivnosti, prehrane i čiste vode, odmor i san su izuzetno važni za zdrav način života.

Čista voda u četvrtak!

15.04. 2021.
Na ovaj dan slavimo čistu vodu! Mi koji živimo u Hrvatskoj imamo sreće što uglavnom svi imamo zdravstveno ispravnu, dostupnu vodu za piće i to je razlog za slavlje!

Super zdrava srijeda!

15.04. 2021.
Super zdrava srijeda! Srijeda je najvažniji dan ovog tjedna – Svjetski dan zdravlja! Ove godine tema Svjetskog dana zdravlja je „Izgradimo pravedniji, zdraviji svijet!“

Obavijest

02.11. 2020.
temeljem Kriterija za testiranje na SARS-Cov-2, prekid izolacije i karantene HZJZ od 26. listopada 2020. godine...

Dijete s celijakijom u vrtiću

23.10. 2020.
U Dječjem vrtiću Viškovo djeci koja boluju od celijakije osigurani su potpuno jednaki uvjeti za rast i razvoj, kao i ostaloj djeci. Sve aktivnosti, odgojno-obrazovne, organizacijske, tehničke unaprijed su isplanirane tako da dijete ne osjeti diskriminaciju zbog svoje različitosti.

Kako uz par koraka živjeti zdravije za vrijeme kućne izolacije?

25.04. 2020.
Danas vam predstavljamo novu rubriku našeg web-a pod nazivom Zdravstveni kutak. U Zdravstvenom kutku pronaći ćete aktualne članke vezane uz epidemiju koronavirusom, informacije o bolestima djece rane i predškolske dobi, o provedbi programa zdravstvene zaštite u vrtiću i još mnogo toga. Sve materijale za vas je pripremila zdravstvena voditeljica vrtića koja je i autorica novog članka koji govori o zdravim navikama tijekom kućne izolacije.

Vodene kozice

22.04. 2020.
Vodene kozice su vrlo česta zarazna bolest kod djece predškolske dobi. Uzročnik vodenih kozica je virus varicella – zoster.

Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u PGŽ-u

21.04. 2020.
Dječji vrtić Viškovo prepoznaje važnost očuvanja oralnog zdravlja, koje doprinosi zdravlju cjelokupnog organizma. Kako bi se podigla kvaliteta očuvanja oralnog zdravlja tijekom boravka djece u vrtiću, provodi se program Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije: „Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u PGŽ-u“.

Nadzirano četkanje zubi u vrtiću

21.04. 2020.
Skupine Sovice i Vjeverice uključile su se u program Hrvatskog zavod za javno zdravstvo „Nadzirano četkanje zubi“. Program obuhvaća djecu od 3. godine života. Cilj programa je razviti navike svakodnevnog održavanja oralne higijene od najranije životne dobi.

Važnost očuvanja oralnog zdravlja

20.04. 2020.
Poticanje pravilne oralne higijene u predškolskoj dobi, temelj je za zdravlje cjelokupnog organizma. Svakodnevnim provođenjem pravilnog četkanja zubi dijete stječe svijest o važnosti brige za oralno zdravlje.

Važno je javiti od čega dijete boluje

17.04. 2020.
Kako bi se pravovremeno poduzele mjere za zaštitu zdravlja djece i spriječavanje širenje zaraznih bolesti u vrtiću, važno je da roditelji obavijeste odgajatelje ili zdravstvenog voditelja kod pojave bolesti:

Stomatološki sistematski pregled

16.04. 2020.
Dječji vrtić Viškovo uključen je u provedbu programa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije: „Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u PGŽ-u“.

Liječničke ispričnice

16.04. 2020.
Važno je planirati povratak djeteta u vrtić nakon bolovanja, kako bi na vrijeme podigli liječničku ispričnicu i predali je odgajatelju po dolasku u vrtić.

© Dječji vrtić Viškovo 2023. Sva prava pridržana.