Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

16.10. 2020.
Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. Različitim aktivnostima zahvaljujemo na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Zbog trenutne epidemiološke situacije Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje proslavili smo u skupinama, a kako je to bilo neka vam približe fotografije naših aktivnosti.

Svjetski dan pješačenja

16.10. 2020.
Vjeverice, Sovice i Zečići obilježili su Svjetski dan pješačenja šetnjom do Kapitovca. Hodanje predstavlja najprirodniji oblik kretanja, no njegove dobrobiti često znamo podcijeniti. Iako je najjednostavniji oblik fizičke aktivnosti, ima niz pozitivnih djelovanja na cjelokupno zdravlje organizma. U cilju očuvanja i unaprjeđenja zdravlja, svatko bi trebao razviti svijest da je naše tijelo predodređeno za hodanje, odnosno kretanje. Zato i vas pozivamo da prošećete do Kapitovca!

Prva šetnja

09.10. 2020.
Danas su se Žabice prvi put uputile u šetnju izvan vrtića. Svim osjetilima otkrili su jesenje boje, mirise i okuse, a najviše im se svidio osjećaj slobode u otkrivanju svijeta!

Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!

02.10. 2020.
Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu u obitelji i lokalnoj zajednici. Uz obilježavanje Međunarodnog dana djeteta i dječjeg tjedna, Dječji vrtić Viškovo priprema niz prigodno odabranih aktivnosti u kojima sudjeluju djeca vrtića. Ove godine će se zbog epidemije programi i susreti morati odvijati u skladu s epidemiološkim mjerama te će izostati neke uobičajene aktivnosti u našem mjestu.

Upitnik WEB stranica DV Viškovo u doba izolacije

24.05. 2020.
Poštovani roditelji, poštovani sustručnjaci i prijatelji vrtića, u razdoblju od 16.03. do 24.05.2020. web Dječjeg vrtića Viškovo postao je mjesto na kojem smo vam pokušali biti podrška u doba izolacije. Svaki dan donosili smo vam stručne tekstove te ideje za kreativne aktivnosti djece i odraslih koje su za vas pripremale naše odgajateljice i članice stručne službe. Popuštanje epidemioloških mjera omogućio je ponovno otvaranje vrtića i završetak našeg projekta. Svaki završetak je i prilika za pogled unazad, pogled kojim ćemo obuhvatiti pređeni put našeg projekta. Kako bi u tome bile uspješnije, molimo vas da ispunite kratki upitnik i napišete nam kako ste vi doživjeli naš web u danima izolacije. Hvala vam što ste bili s nama!

Dan posvećen gospodarenju otpadom

28.02. 2020.
U sklopu projekta "Viškovo reciklira" održan je Dan posvećen gospodarenju otpadom u sklopu kojeg je održana i izložba didaktike izrađene od otpadnih materijala koju su izradile vrijedne odgajateljice DV Viškovo.

Pust je finil

28.02. 2020.
Finil je još jedan Pust! U našoj fotogaleriji pogledajte kako je to bilo kad smo ga osudili i spalili.

Odgoj za humanost od malih nogu

21.02. 2020.
U Dječjem vrtiću Viškovo 18. veljače 2020., u skupini Medvjedići provedena je radionica Crvenog križa na temu izvanrednih situacija (potres), a u sklopu programa „Odgoj za humanost od malih nogu“. U narednom periodu planira se provedba još četiri radionice na istoimenu tematiku.

Halubajski zvončari

21.02. 2020.
Kada bi se djecu pitalo tko su im najdraži gosti u vrtiću, jednoglasno bi rekli kako su to Halubajski zvončari. Hvala malim zvončarima i velikim zvončarima što su nam ponovno omogućili izvorni doživljaj običaja našeg kraja.

DV Viškovo kao dio Rijeke psihologije

21.02. 2020.
U sklopu devete Rijeke psihologije u Dječjem vrtiću Viškovo održano je pradavanje o napadima bijesa kod male djece, tzv.tantrumima. Predavanju su prisustvovali: roditelji, odgajatelji DV Viškovo, ali i odgajatelji iz Rijeke, Klane i Labina.Predavanje se održalo u utorak, 18.02.2020. u 17,00 u dvorani DV Viškovo, a predavač je bila stručna suradnica, psiholog Sonja Pribela-Hodap.

PROJEKT „VIŠKOVO RECIKLIRA“

14.02. 2020.
U skupinama Sovice i Vjeverice provedene su ekološke radionice u sklopu projekta „Viškovo reciklira“. Na radionicama su djeca informirana o važnosti zbrinjavanja otpada te su upoznata pravilnim načinima selektiranja otpada te odlaganja u odgovarajuće spremnike. Provedbom projekta želi se izgraditi svijest kod djece o važnosti odgovornog postupanja s otpadom, a u sklopu projekta djeca su dobila i posebne edukativne bojanke te didaktičku igračku.

Riječki karneval

14.02. 2020.
Dječja karnevalska povorka u Rijeci je karnevalski događaj u kojem redovito sudjelujemo. Maškarana vrtićka grupa je garancija i obećanje da se karnevalska tradicija nikada neće zaboraviti na ovim prostorima nego da će vjekovima živjeti i prenositi duh maškaranja na slijedeće generacije, koje će znati cijeniti ostavštinu svojih predaka.

© Dječji vrtić Viškovo 2020. Sva prava pridržana.