Poziv na izložbu dječjih likovnih radova povodom 25. rođendana vrtića

14.04. 2021.
S obzirom na to da ove godine zbog pandemije koronavirusa nismo u mogućnosti organizirati proslavu velikog, 25. rođendana našeg vrtića, odlučili smo vrtić ukrasiti i tako organizirati našu prvu izložbu dječjih radova na otvorenom! Tako smo i u ovim "novo normalnim" vremenima omogućili da u originalnim crtežima djece mogu uživati sva djeca, roditelji, ali i posjetitelji koji prošeću do našeg vrtića. Izložba će biti postavljena tijekom cijelog tjedna na ogradi našeg vrtića.

Sretan Uskrs!

02.04. 2021.
U ozračju nade, mira, ljubavi i radosti, djeca i djelatnici DV Viškovo žele vam sretne i blagoslovljene blagdane te mirom i veseljem ispunjene naredne dane! Sretan Uskrs!

Vjeverice i Sovice u istraživanju Rječine

19.03. 2021.
U sklopu projekta voda skupina Vjeverice krenula je u avanturu na Rječinu sa skupinom Sovice. Krenuli smo sa Pašačkog mosta i završili šetnju u Martinovom selu. Cilj nam je bio otkriti od kuda dolazi voda u špinu. Vidjeli smo branu i akumulacijsko jezero i sve slapove po putu. Zaključili smo da tako dobra i čista voda može doći jedino iz tako lijepog krajolika.

Bubamare i sigurnost u prometu

18.03. 2021.
Skupina Bubamare posebno se usmjerila na razvoj opće prometne kulture djece i pripremu djece za samostalno i sigurno sudjelovanje u prometu kao pješaci i putnici u vozilima.

Zasadi drvo, ne budi panj

04.03. 2021.
Drugu godinu zaredom uključili smo se u Građansku inicijativu „Zasadi drvo, ne budi panj“ koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.

Putujuća knjižnica

04.03. 2021.
Od danas u našem vrtiću imamo Putujuću knjižnicu! Ideja je nastala spontano, prilikom razmjene slikovnica u vrtićnim skupinama. Putujuću knjižnicu čine mala drvena kolica napunjena kvalitetnim slikovnicama koja jednom tjedno idu od grupe do grupe te tako uvode djecu u svijet knjige.

Pitajte pedijatra!

24.02. 2021.
U suradnji s pedijatricom Ivonom Brbora organizirat ćemo zoom susret roditelja i pedijatra na kojem će pedijatrica odgovarati na Vaša, unaprijed postavljena pitanja.

Roditeljski sastanak: Priprema djece za školu

19.02. 2021.
U utorak, 23. veljače 2021. s početkom u 18:00 sati održat će se online sastanak za roditelje djece školskih obveznika. Roditeljski sastanak vodit će psihologinja Sonja Pribela-Hodap. Sastanak će se održati putem Zoom platforme.

Bal za Valentinovo

19.02. 2021.
Djeca skupine Pužući u svojoj su sobi na prigodan način obilježili Valentinovo – dan zaljubljenih. Kravate, leptir mašne, haljine, frizure za taj su dan odabrali sa svojim roditeljima, a sa odgajateljicama uvježbali poseban ples. Dječaci su darovali djevojčicama cvijeće i zaplesali sa njima ples u parovima. Slavila se ljubav i prijateljstvo!

Projekt "Sigurnije škole i vrtići"

29.01. 2021.
Dječji vrtić Viškovo od pedagoške godine 2019./2020. ponosni je vlasnik certifikata „Naš vrtić je siguran!“. Na dvodnevnom državnom stručnom skupu za odgojitelje, učitelje i stručne suradnike u dječjim vrtićima i osnovnim školama: ODGOJ ZA HUMANOST OD MALIH NOGU - PROJEKT „SIGURNIJE ŠKOLE I VRTIĆI“, koji je organiziran od strane Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog Crvenog križa, pedagoginja Maja Blažević Kauzlarić i zdravstvena voditeljica Jelena Andesilić prezentirale su projekte provedene u našem vrtiću. Skup se održao 27. i 28. siječnja 2021. putem Zoom platforme gdje je bilo prisutno više od 800 sudionika.

Neka visi Koronko!

22.01. 2021.
Njegovanje pusnih običaja neizostavan je dio tradicije, identitet Viškova, a tradicija i ove godine ide dalje unatoč svemu i u našem vrtiću!

Pohvalnica za Naj-akciju za 2020. godinu

22.01. 2021.
Općina Viškovo i Dječji vrtić Viškovo su od strane Središnjeg koordinacijskog odbora akcije gradovi i općine – prijatelji djece dobili pohvalu za uspješno provedenu akciju pod nazivom “Vrtić u kući” kojom je poboljšan i uljepšan život djece u zajednici.

Hvala za donaciju!

23.12. 2020.
Povodom 30 godina postojanja tvrtke Tokić d.o.o. predstavnici poslovnice Viškovo uručili su Dječjem vrtiću Viškovo donaciju u opremi za djecu s teškoćama u razvoju. Veliko hvala u ime sve djece i djelatnika!

Završen prvi ciklus online predavanja RZ mini

10.12. 2020.
U utorak, 08. prosinca 2020. završen je prvi ciklus online predavanja za roditelje pod nazivom RZ mini interaktivna web predavanja. Tijekom mjeseca studenog i prosinca održana su tri predavanja u kojima smo obrađivali teme pod nazivom Trebaju li djeca granice?, Samo se igra?! - Važnost igre za cjeloviti razvoj djeteta te Djeca i mediji s kojim je i završen prvi ciklus. Voditeljice predavanja bile su psihologinje Gorana Mišćenić iz DV Opatija i Sonja Pribela-Hodap iz DV Viškovo.

Art-kino u vrtiću

13.11. 2020.
U kontekstu novonastalih okolnosti vezanih uz COVID-19 te pratećih epidemioloških mjera i restrikcija koje su posjet kinu znatno otežali vrtićima i školama, Art-kino je odlučilo u dogovoru s pojedinim hrvatskim distributerima ponuditi dio programa Škola u kinu i u online varijanti, putem video platforme. U program „Škola u kinu“ uključile su se sve vrtićne skupine iz Dječjeg vrtića Viškovo kojima je „dan za kino“ prava atrakcija. Uz pravu atmosferu kao u kinu (izrada ulaznica, predaja ulaznica na ulasku u „kino“, kokice, napitci, projekcija na platnu) veselo sudjeluju u gledanju razvojno primjerenih, kratkometražnih filmova koji imaju za cilj razvoj filmske pismenosti kod djece i mladih.

© Dječji vrtić Viškovo 2021. Sva prava pridržana.