Obavijest

02.11. 2020.
temeljem Kriterija za testiranje na SARS-Cov-2, prekid izolacije i karantene HZJZ od 26. listopada 2020. godine...

Kako uz par koraka živjeti zdravije za vrijeme kućne izolacije?

25.04. 2020.
Danas vam predstavljamo novu rubriku našeg web-a pod nazivom Zdravstveni kutak. U Zdravstvenom kutku pronaći ćete aktualne članke vezane uz epidemiju koronavirusom, informacije o bolestima djece rane i predškolske dobi, o provedbi programa zdravstvene zaštite u vrtiću i još mnogo toga. Sve materijale za vas je pripremila zdravstvena voditeljica vrtića koja je i autorica novog članka koji govori o zdravim navikama tijekom kućne izolacije.

Zdrav izbor za jačanje imuniteta kod djece

03.04. 2020.
Uz sve pripravke za jačanje imuniteta na tržištu, stručnjaci tvrde da su ipak najučinkovitiji oni prirodni. Jedan od najprirodnijih načina da osnažite djetetov imunitet je kroz uravnoteženu prehranu koja obiluje voćem i povrćem. Kao dobar izbor može biti prirodni napitak čija je priprema jednostavna i pri tome možete uključiti dijete kao pomagača, da bude kreator svog prirodnog napitka. Zato krenite u zajedničko istraživanje okusa i mirisa, budite kreativni i sve začinite s puno smijeha.

Kako djeci objasniti važnost pranja ruku?

20.03. 2020.
Danas vam želimo pokazati tri aktivnosti koje zorno pokazuju koliko je važno prati ruke u borbi protiv virusa.Sigurno se pitate kako djecu potaknuti da ruke peru dovoljno dugo i temeljito, onako kako nas upućuju liječnici: pranje ruku najmanje dvadeset sekundi sapunom i toplom vodom. Djeci predškolske dobi važno je zorno pokazati ono što je oku nevidljivo, djeca su konkretna bića i najbolje uče kad nešto probaju sama, jedna od tri predložene aktivnosti sigurno će dijete zabaviti i podučiti.

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.