Eko kutak

Eko vrtić Viškovo Prepoznajući važnost i potrebu odgajanja mladih generacija osjetljivih na pitanje zaštite okoliša i brige za održivi razvoj uključili smo se u Međunarodni program Eko škola u organizaciji Udruge Lijepa naša.

Gospodari otpada svoga

28.04. 2023.
Povodom Dana planete zemlje u vrtiću Marčelji ugostili smo doc. dr. sc. Ivanu Sušanj Čule, mamu našeg Rafaela, koja nam je održala predavanje i radionicu o razvrstavanju otpada.

Dan planeta Zemlje – kako to radi vrtić?

28.04. 2023.
Dan planeta Zemlje obilježen je u vrtićkim skupinama Vrapčići i Zečići mnogobrojnim aktivnostima čiji je cilj bio kod djece potaknuti svijest o problemu onečišćenja okoliša, te im pokazati kako i oni malim koracima mogu činiti velike stvari.

Svjetski dan voda - 22.03.2023.

24.03. 2023.
Sovice su se priključile obilježavanju Svjetskog dana voda. Svake godine obilježava se ovaj važan dan kako bi se bi se skrenula pozornost ljudi diljem svijeta na važnost očuvanja vode za piće.

Novi eko spremnici

10.03. 2023.
Općina Viškovo osigurala je Dječjem vrtiću Viškovo simpatične spremnike za razvrstavanje otpada za djecu koji su postavljeni u centralnom i područnom vrtiću u Marčeljima.

Dan planeta Zemlje

22.04. 2021.
U više od 150 zemalja svijeta 22. travnja tradicionalno se obilježava Dan planeta Zemlje. Kroz razne aktivnosti zajedno s djecom nastojimo potaknuti kolektivnu svijest vlastitim primjerom o problemu onečišćenja okoliša te razvijati kod djece stavove o važnosti očuvanja istog. Skupine Vrapčići, Ježići i Sovice prigodnim su aktivnostima obilježile ovaj dan. U sve tri skupine aktivnosti su započele prigodnim razgovorom o planeti Zemlji i našem okolišu te važnosti očuvanja istog.

Projekt "Mi jedemo odgovorno"

18.01. 2018.
Dječji vrtić Viškovo se u rujnu 2017. uključio u projekt Udruge Lijepa naša pod nazivom „Mi jedemo odgovorno“ („We Eat Responisible“). Projekt je osmislila Udruga Lijepa naša u suradnji s još 9 udruga iz 9 zemalja članica Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmenta Education – FEE).

Kompostiranje

Projekt "Kompostiranje" provodi se u sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ u kojeg smo uključeni od rujna 2017. godine.

Sezonski kalendar

Projekt "Sezonski kalendar" provodi se u sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" u kojeg smo uključeni od rujna 2017. godine.

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.