Eko kutak

Eko vrtić Viškovo Prepoznajući važnost i potrebu odgajanja mladih generacija osjetljivih na pitanje zaštite okoliša i brige za održivi razvoj uključili smo se u Međunarodni program Eko škola u organizaciji Udruge Lijepa naša.

Razmjena igračaka

09.05. 2024.
U sklopu obilježavanja Dana vrtića, a kao Projektni dan naše Ekoškole, po prvi put smo organizirali razmjenu igračaka.

Mali ekolozi obilježili Dan planete Zemlje

24.04. 2024.
Međunarodni dan planete Zemlje obilježava se svake godine 22.travnja. Svrha obilježavanja je podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša. U jasličkim skupinama Pačići, Vjeverice i Sovice tijekom cijele godine provodili smo niz eko aktivnosti, a ovaj poseban dan obilježili smo oplemenjivanjem postojećeg vrta sadnjom novih biljaka.

"Mali ekolozi" - ekologija u jaslicama

04.03. 2024.
Dječji vrtić Viškovo je ponosni nositelj Zelene eko zastave i veliku pažnju pridaje odgoju i obrazovanju za okoliš i održivi razvoj. U eko aktivnosti uključena su i djeca jasličke dobi (1-3 godine).

Projekt "Mi jedemo odgovorno"

18.01. 2018.
Dječji vrtić Viškovo se u rujnu 2017. uključio u projekt Udruge Lijepa naša pod nazivom „Mi jedemo odgovorno“ („We Eat Responisible“). Projekt je osmislila Udruga Lijepa naša u suradnji s još 9 udruga iz 9 zemalja članica Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmenta Education – FEE).

Kompostiranje

Projekt "Kompostiranje" provodi se u sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ u kojeg smo uključeni od rujna 2017. godine.

Sezonski kalendar

Projekt "Sezonski kalendar" provodi se u sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" u kojeg smo uključeni od rujna 2017. godine.

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.