Eko kutak

Eko vrtić Viškovo Prepoznajući važnost i potrebu odgajanja mladih generacija osjetljivih na pitanje zaštite okoliša i brige za održivi razvoj uključili smo se u Međunarodni program Eko škola u organizaciji Udruge Lijepa naša.

Dan planeta Zemlje

22.04. 2021.
U više od 150 zemalja svijeta 22. travnja tradicionalno se obilježava Dan planeta Zemlje. Kroz razne aktivnosti zajedno s djecom nastojimo potaknuti kolektivnu svijest vlastitim primjerom o problemu onečišćenja okoliša te razvijati kod djece stavove o važnosti očuvanja istog. Skupine Vrapčići, Ježići i Sovice prigodnim su aktivnostima obilježile ovaj dan. U sve tri skupine aktivnosti su započele prigodnim razgovorom o planeti Zemlji i našem okolišu te važnosti očuvanja istog.

Djeca i priroda Viškova

04.09. 2020.
U časopisu Dijete, vrtić, obitelj koji objavljuje članke koji demonstriraju primjenu suvremenih znanstvenih spoznaja o predškolskom odgoju izašao je članak naših odgojiteljica Snježane Kozić i Jasmine Puž u kojem aktualiziraju dobrobit boravka djece u prirodi. U članku opisuju iskustva djece i odgojitelja tijekom provedbe projekta Dijete i priroda u sklopu kojeg su otkrivali livade, šume i šetnice Viškova. Kolegicama čestitamo, a vama donosimo članak u pdf obliku.

Velika virtualna izložba povodom Dana planeta Zemlje

25.04. 2020.
Dan planeta Zemlje koji se tradicionalno obilježava 22. travnja ove smo godine odlučili obilježiti velikim web izazovom. Mali čuvari prirode iz Dječjeg vrtića Viškovo potrudili su se i izradili slike, crtežei skulpture na temu prirode. Fotografirali su i svoja omiljena mjesta u prirodu, radili su u vrtu i čistili okoliš. Veliki su nam poslali i svoja promišljanja o tome što za njih znači ovaj dan i kako oni brinu o planetu. Pozivamo vas da pogledate virtualnu izložbu u kojoj sudjeluje preko 60 djece s više od 100-tinu maštovitih radova. Ova izložba je dokaz da i u ovoj nesvakidašnjoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, djeca našeg vrtića su i nadalje s nama, odvojeni, ali ipak zajedno! Zahvaljujemo se od srca svim sudionicima!

Zelena zastava

11.06. 2018.
U dvorištu Dječjeg vrtića Viškovo ponovno je podignuta Zelena zastava kao oznaka statusa eko-vrtića.

Projekt "Mi jedemo odgovorno"

18.01. 2018.
Dječji vrtić Viškovo se u rujnu 2017. uključio u projekt Udruge Lijepa naša pod nazivom „Mi jedemo odgovorno“ („We Eat Responisible“). Projekt je osmislila Udruga Lijepa naša u suradnji s još 9 udruga iz 9 zemalja članica Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmenta Education – FEE).

Eko-vrtić Viškovo

01.08. 2016.
Prepoznajući važnost i potrebu odgajanja mladih generacija osjetljivih na pitanje zaštite okoliša i brige za održivi razvoj uključili smo se u Međunarodni program Eko škola u organizaciji Udruge Lijepa naša.

Kompostiranje

Projekt "Kompostiranje" provodi se u sklopu projekta „Mi jedemo odgovorno“ u kojeg smo uključeni od rujna 2017. godine.

Sezonski kalendar

Projekt "Sezonski kalendar" provodi se u sklopu projekta "Mi jedemo odgovorno" u kojeg smo uključeni od rujna 2017. godine.

© Dječji vrtić Viškovo 2023. Sva prava pridržana.