• Dječji vrtić Viškovo

Vlado Patak kriv je jer se tuče!

17.01. 2020.
Nakon glasne vesele muzike koja je najavila da se nešto veliko sprema, djeca su se okupila na holu da bi podigla svojeg pusta koji je kriv za sve ono loše što se u vrtiću dešava. Nazvali su ga Vlado Patak, a njegova najveća krivica je što se tuče! I visit će tako Vlado Patak dok ne dođe vrijeme da plati za sve nepravde i zlobe koje je učinio djeci.

Adventska druženja

19.12. 2019.
Zadnjih nekoliko dana u vrtiću i izvan njega organizirana su različita adventska druženja djece, roditelja i djelatnika vrtića. Svatko je nešto radio. Jedni su ukrašavali vrtić i jelku ukrasima koji su izrađeni na kreativnim radionicama, drugi su otišli vlakom potražiti Djeda mraza kako bi mu rekli svoje božićne želje, treći su mijesili kolačiće, četvrti su otišli do kazališta vidjeti da li se Djed mraz možda tamo krije, peti pjevali božićne pjesme uz goste, mušku i žensku klapu Kastav... Hvala svima - djeci, roditeljima i svim djelatnicima vrtića na ovim prekrasnim danima ispunjenim božićnom čarolijom!

Marija Mlekarica

18.12. 2019.
Pretpremijera slikovnice "Marija Mlekarica" autorice Tatjane Udović održana je u Dječjem vrtiću Viškovo, 12. prosinca 2019. godine. Priča „Marija mlekarica“ je pisana prema anegdotama mlekarice Marije Marčelja, a slikovnicu su obogatile ilustracije koje je u 90. godini nacrtala mlekarica Marica Afrić.

Dobro došli na stranice Dječjeg vrtića Viškovo!

Dječji vrtić Viškovo djeluje od 1. listopada 1996. godine, a osnivač mu je Općina Viškovo. Vrtić je od osnutka pa sve do 2013. godine rad provodio u tri odgojno-obrazovne skupine i bio je smješten u zgradi Osnovne škole sv. Matej.

Cilj odgojno-obrazovnog rada u Dječjem vrtiću Viškovo je stvaranje optimalnih uvjeta za cjelovit razvoj djeteta, odnosno stvaranje uvjeta koji omogućuju zadovoljavanje potreba, interesa i mogućnosti svakog djeteta pri čemu se posebna pažnja pridaje uvažavanju različitosti i njegovanju kulture i tradicije kraja. Posebno se cijeni i njeguje kvalitetna suradnja s roditeljima i širom društvenom zajednicom.

Dječji vrtić Viškovo može se pohvaliti bogatom kolekcijom izdanih djela poput slikovnica i legendi pod sljedećim nazivima: „Legenda o Ćoški i Maroški“, „Veli i mići repići“, „Promet“, „Ja znam i pazim“, „Zrno vjere“ i dr. čija se posebna vrijednost ogleda u poštivanju dječje inicijative i autorstva pri procesu nastanka i izrade slikovnica. Osim navedenih izdanih djela i nagrada, dječji vrtić dugi niz godina izdaje vrtićki list "Škabelin".

© Dječji vrtić Viškovo 2020. Sva prava pridržana.