• Dječji vrtić Viškovo

Vitamin Š

08.11. 2019.
Pokret ponovnog povezivanja djece i prirode temelji se na sljedećoj ideji: dijete u prirodi je ugrožena vrsta, a zdravlje djece i Zemlje su nerazdvojno povezani.

Mića marunada u Vrtiću Lovran

08.11. 2019.
Lovranci su na svoje marune izuzetno ponosni pa su im u listopadu posvetili manifestaciju nazvanu Marunada. U posjet su im ove godine stigli i prijatelji iz Dječjeg vrtića Viškovo.

Njegujmo i čuvajmo čakavštinu!

08.11. 2019.
U ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine, čakavski je kutić DV Viškovo bio premalen za primiti svu djecu koja su uživala u posjetu učiteljice hrvatskoga jezika Marine Frlan-Jugo koja je učenicima čitala anegdote i legende vezane uz povijest Kastavštine na čakavštini.

Dobro došli na stranice Dječjeg vrtića Viškovo!

Dječji vrtić Viškovo djeluje od 1. listopada 1996. godine, a osnivač mu je Općina Viškovo. Vrtić je od osnutka pa sve do 2013. godine rad provodio u tri odgojno-obrazovne skupine i bio je smješten u zgradi Osnovne škole sv. Matej.

Cilj odgojno-obrazovnog rada u Dječjem vrtiću Viškovo je stvaranje optimalnih uvjeta za cjelovit razvoj djeteta, odnosno stvaranje uvjeta koji omogućuju zadovoljavanje potreba, interesa i mogućnosti svakog djeteta pri čemu se posebna pažnja pridaje uvažavanju različitosti i njegovanju kulture i tradicije kraja. Posebno se cijeni i njeguje kvalitetna suradnja s roditeljima i širom društvenom zajednicom.

Dječji vrtić Viškovo može se pohvaliti bogatom kolekcijom izdanih djela poput slikovnica i legendi pod sljedećim nazivima: „Legenda o Ćoški i Maroški“, „Veli i mići repići“, „Promet“, „Ja znam i pazim“, „Zrno vjere“ i dr. čija se posebna vrijednost ogleda u poštivanju dječje inicijative i autorstva pri procesu nastanka i izrade slikovnica. Osim navedenih izdanih djela i nagrada, dječji vrtić dugi niz godina izdaje vrtićki list "Škabelin".

© Dječji vrtić Viškovo 2019. Sva prava pridržana.