• Dječji vrtić Viškovo

Operi ruke!

11.01. 2022.
Središnji Koordinacijski odbor Akcije gradovi i općine – prijatelji djece dodijelio je Općini Viškovo POHVALU za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU 2021. pod nazivom OPERI RUKE.

Bubamare siju pšenicu

17.12. 2021.
Obilježili smo blagdan Sv.Lucije u našoj skupini i posijali pšenicu. Svakodnevno je zalijevamo, držimo na sunčanom mjestu i jedva čekamo da nam naraste.

Dobro došli na stranice Dječjeg vrtića Viškovo!

Dječji vrtić Viškovo djeluje od 1. listopada 1996. godine, a osnivač mu je Općina Viškovo. Vrtić je od osnutka pa sve do 2013. godine rad provodio u tri odgojno-obrazovne skupine i bio je smješten u zgradi Osnovne škole sv. Matej.

Cilj odgojno-obrazovnog rada u Dječjem vrtiću Viškovo je stvaranje optimalnih uvjeta za cjelovit razvoj djeteta, odnosno stvaranje uvjeta koji omogućuju zadovoljavanje potreba, interesa i mogućnosti svakog djeteta pri čemu se posebna pažnja pridaje uvažavanju različitosti i njegovanju kulture i tradicije kraja. Posebno se cijeni i njeguje kvalitetna suradnja s roditeljima i širom društvenom zajednicom.

Dječji vrtić Viškovo može se pohvaliti bogatom kolekcijom izdanih djela poput slikovnica i legendi pod sljedećim nazivima: „Legenda o Ćoški i Maroški“, „Veli i mići repići“, „Promet“, „Ja znam i pazim“, „Zrno vjere“ i dr. čija se posebna vrijednost ogleda u poštivanju dječje inicijative i autorstva pri procesu nastanka i izrade slikovnica. Osim navedenih izdanih djela i nagrada, dječji vrtić dugi niz godina izdaje vrtićki list "Škabelin".

© Dječji vrtić Viškovo 2022. Sva prava pridržana.