• Dječji vrtić Viškovo

Pospani petak!

15.04. 2021.
Petak je zadnji dan u tjednu kada smo već pomalo umorni i potreban nam je odmor. Osim fizičke aktivnosti, prehrane i čiste vode, odmor i san su izuzetno važni za zdrav način života.

Čista voda u četvrtak!

15.04. 2021.
Na ovaj dan slavimo čistu vodu! Mi koji živimo u Hrvatskoj imamo sreće što uglavnom svi imamo zdravstveno ispravnu, dostupnu vodu za piće i to je razlog za slavlje!

Super zdrava srijeda!

15.04. 2021.
Super zdrava srijeda! Srijeda je najvažniji dan ovog tjedna – Svjetski dan zdravlja! Ove godine tema Svjetskog dana zdravlja je „Izgradimo pravedniji, zdraviji svijet!“

Tjedan zdravlja u vrtiću! - Uskočimo u utorak

15.04. 2021.
Povodom Svjetskog dana zdravlja (07. travnja) u našem vrtiću smo, na inicijativu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, obilježili Tjedan zdravlja. Tjedan zdravlja proslavili smo u razdoblju od 06.-09. travnja, a pokrenut je kako bi zajedno s djecom i obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju i naučili nove načine kako djeci približiti zdrave navike. U sklopu obilježavanja, svaki dan obilježili smo jednu od tema važnih za zdravlje. Uskočimo u utorak! Utorak je predviđen za poticanje bavljenjem fizičkom aktivnošću

Poziv na izložbu dječjih likovnih radova povodom 25. rođendana vrtića

14.04. 2021.
S obzirom na to da ove godine zbog pandemije koronavirusa nismo u mogućnosti organizirati proslavu velikog, 25. rođendana našeg vrtića, odlučili smo vrtić ukrasiti i tako organizirati našu prvu izložbu dječjih radova na otvorenom! Tako smo i u ovim "novo normalnim" vremenima omogućili da u originalnim crtežima djece mogu uživati sva djeca, roditelji, ali i posjetitelji koji prošeću do našeg vrtića. Izložba će biti postavljena tijekom cijelog tjedna na ogradi našeg vrtića.

Emocije i emocionalna pismenost djece - online predavanje za roditelje

09.04. 2021.
Nakon tri online RZ mini interaktivna predavanja koja su održana ove jeseni, u travnju nastavljamo s novim temama. Prvo u nizu je predavanje pod nazivom Emocije i emocionalna pismenost djece koje će se održati u četvrtak, 15. 04. 2021. u 17.30 sati putem Zoom platforme. Planirano trajanje je 90 minuta. Prijavljujete se putem linka u daljnjem tekstu. Broj mjesta je ograničen. Voditeljice su: Gorana Mišćenić i Sonja Pribela-Hodap

Dobro došli na stranice Dječjeg vrtića Viškovo!

Dječji vrtić Viškovo djeluje od 1. listopada 1996. godine, a osnivač mu je Općina Viškovo. Vrtić je od osnutka pa sve do 2013. godine rad provodio u tri odgojno-obrazovne skupine i bio je smješten u zgradi Osnovne škole sv. Matej.

Cilj odgojno-obrazovnog rada u Dječjem vrtiću Viškovo je stvaranje optimalnih uvjeta za cjelovit razvoj djeteta, odnosno stvaranje uvjeta koji omogućuju zadovoljavanje potreba, interesa i mogućnosti svakog djeteta pri čemu se posebna pažnja pridaje uvažavanju različitosti i njegovanju kulture i tradicije kraja. Posebno se cijeni i njeguje kvalitetna suradnja s roditeljima i širom društvenom zajednicom.

Dječji vrtić Viškovo može se pohvaliti bogatom kolekcijom izdanih djela poput slikovnica i legendi pod sljedećim nazivima: „Legenda o Ćoški i Maroški“, „Veli i mići repići“, „Promet“, „Ja znam i pazim“, „Zrno vjere“ i dr. čija se posebna vrijednost ogleda u poštivanju dječje inicijative i autorstva pri procesu nastanka i izrade slikovnica. Osim navedenih izdanih djela i nagrada, dječji vrtić dugi niz godina izdaje vrtićki list "Škabelin".

© Dječji vrtić Viškovo 2021. Sva prava pridržana.