• Dječji vrtić Viškovo

Izlet za pamćenje

02.06. 2023.
Jaslične skupine Lastavice, Leptirić i Pačići su u pratnji svojih odgojiteljica 25.5.2023. posjetile izletište Šumska bajka u Liču.

Izlet na Brijune

28.05. 2023.
U sklopu projekta koji provodimo s Planinarskim društvom Viškovo, 18. svibnja su Vrapčići i Pužići išli na izlet na Brijune.

MoveWeek

28.05. 2023.
Skupine Črešnjice i Tičići priključili su se inicijativi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i ovoga tjedna obilježili MoveWeek-Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti pod motom “Što i kako su se igrali naši none i nonići”. Cilj akcije bio je poticanje djece na kontinuirano kretanje i vežbanje te “ponovno oživljavanje” igara kojih su se igrali none i nonići.

Zeko peko

28.05. 2023.
U sklopu ovogodišnjeg projekta "Poticanje kulture čitanja" odgojna skupina Zečići je u suradnji s roditeljima izradila slikovnicu " Zeko Peko i njegovi novi prijatelji".

19. Olimpijski festival dječjih vrtića PGŽ

27.05. 2023.
Sudjelovali smo na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Primorsko-goranske županije. Olimpijski festival organiziran je u suradnji Dječjeg vrtića Zlatna ribica iz Kostrene te Zajednice sportova PGŽ-a, a 19. izdanje ove hvalevrijedne manifestacije okupilo je više od 600 djece iz čak 15 dječjih vrtića

Dobro došli na stranice Dječjeg vrtića Viškovo!

Dječji vrtić Viškovo djeluje od 1. listopada 1996. godine, a osnivač mu je Općina Viškovo. Vrtić je od osnutka pa sve do 2013. godine rad provodio u tri odgojno-obrazovne skupine i bio je smješten u zgradi Osnovne škole sv. Matej.

Cilj odgojno-obrazovnog rada u Dječjem vrtiću Viškovo je stvaranje optimalnih uvjeta za cjelovit razvoj djeteta, odnosno stvaranje uvjeta koji omogućuju zadovoljavanje potreba, interesa i mogućnosti svakog djeteta pri čemu se posebna pažnja pridaje uvažavanju različitosti i njegovanju kulture i tradicije kraja. Posebno se cijeni i njeguje kvalitetna suradnja s roditeljima i širom društvenom zajednicom.

Dječji vrtić Viškovo može se pohvaliti bogatom kolekcijom izdanih djela poput slikovnica i legendi pod sljedećim nazivima: „Legenda o Ćoški i Maroški“, „Veli i mići repići“, „Promet“, „Ja znam i pazim“, „Zrno vjere“ i dr. čija se posebna vrijednost ogleda u poštivanju dječje inicijative i autorstva pri procesu nastanka i izrade slikovnica. Osim navedenih izdanih djela i nagrada, dječji vrtić dugi niz godina izdaje vrtićki list "Škabelin".

© Dječji vrtić Viškovo 2023. Sva prava pridržana.