Obavijest roditeljima

06.05. 2020.

Poštovani roditelji,

Hrvatski Zavod za javno zdravstvo izdao je dokument pod nazivom: Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu. Navedeni dokument donosimo vam u prilogu.

Obavještavamo vas da pristupamo anketiranju roditelja putem web ankete kako bi prikupili podatke o broju djece koja će od 11. svibnja krenuti u jaslice ili vrtić. Napominjemo kako će radi pridržavanja navedenih mjera morati doći do promjena u organizaciji rada te će radno vrijeme vrtića biti od 6,30 do 16,30 za sve redovne programe, dok se programi:  Predškole, Engleskog jezika i Malih istraživača do daljnjeg neće održavati. Dolazak djece u vrtić bit će moguć po unaprijed određenom rasporedu od 6,30 do 8,00 te odlazak od 15,00 do 16,30.

Djeca koja budu u narednom periodu dolazila u vrtić sukladno mjerama će se smjestiti u novoformirane skupine (do 9 djece) ovisno o vremenu dolaska i trajanju boravka u vrtiću te će o njima skrbiti dežurni djelatnici na način propisan Uputama.

Ovakav oblik boravka djece u vrtiću namijenjen je djeci za koju roditelji nemaju drugog oblika skrbi dok rade. Slijedom navedenog, roditelji koji će dovesti svoju djecu u vrtić potpisat će izjavu da imaju obavezu rada te da ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djeteta, a vrtić zadržava pravo provjere navedenih činjenica. Naime, kako navodi HZJZ boravak u vrtićima potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece koronavirusom nego što je to obiteljski dom odnosno kućanstvo.

Molimo Vas da se čitanjem priloženog dokumenta upoznate s preporukama u odnosu na ostanak kod kuće za pojedine skupine djece te s ostalim prilagodbama u radu vrtića koje su u ovim uvjetima pojačanih epidemioloških mjera nužne. Također, ljubazno vas molimo da se odazovete i ispunite anketu najkasnije do srijede 6. svibnja 2020. godine kako bi se rad vrtića u narednom periodu mogao organizirati na najsigurniji način za djecu i djelatnike.

                                                                                                                                                                                                                                                                            Ravnateljica:

                                                                                                                                                                                                                                                                Ingrid Lončarić, prof.

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Upute - roditelji

Link na anketu

QR kod - anketa

  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.