Svjetski dan pješačenja

16.10. 2020.

Vjeverice, Sovice i Zečići obilježili su Svjetski dan pješačenja šetnjom do Kapitovca. Hodanje predstavlja najprirodniji oblik kretanja, no njegove dobrobiti često znamo podcijeniti. Iako je najjednostavniji oblik fizičke aktivnosti, ima niz pozitivnih djelovanja na cjelokupno zdravlje organizma. Hodanjem se jača muskulatura (posebno muskulatura nogu), poboljšava cirkulacija, pospješuje probava, održava tjelesna težina, smanjuje stres, napetost i nemir. U cilju očuvanja i unaprjeđenja zdravlja, svatko bi trebao razviti svijest da je naše tijelo predodređeno za hodanje, odnosno kretanje.

Zato i vas pozivamo da prošećete do Kapitovca!

Zečići su odlučili i ove godine surađivati s Planinarskim društvom "Viškovo" i što više vremena provoditi na otvorenom prostoru, u šetnjama i na livadama. Planinarka Biserka naučila ih je sve o opremi koja nam je potrebna za duže šetnje. Posjetili su Kapitovac i putem istraživali kakva je okolina u jesen. Naišli su na puno jesenskih plodova i biljaka, te ih pomno istražili nakon povratka u vrtić.

A skupine Sovice i Vjeverice su prateći GPS trag same istražile kako doći do Kapitovca i nakon toga se i sretno vratiti u vrtić. Tako su i skupine Vjeverice i Sovice obilježile svjetski dan pješačenja odlaskom u šetnju do Kapitovca gdje su djeca istraživala prirodne ljepote našega kraja i zabavljala se u slobodnoj igri.

  • Galerija slika
  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.