Dan 15.

15.12. 2020.

Iza petnaestog prozorčića našeg adventskog kalendara nalazi se jedna posebna priča koju će Vam ispričati jedna posebna djevojčica.

Ime joj je Melina, ima pet i pol godina i pohađa naš vrtić, točnije skupinu Zečići.

Melina i njezini prijatelji iz Zečića dobro znaju zašto su nam priče važne: "Dok pričamo priče osjećamo se važno i sretno",, kažu nam djeca iz Zečića.

Istina, priče nas čine sretnijima, važnijima i otpornijima na životne probleme. Uz priču se zajedno opuštamo i krećemo u svijet mašte. To je siguran put k dječjim emocijama i dobar način suočavanja s problemima na koje dijete nailazi na putu odrastanja . Priča nam može pomoći da osvijestimo kod djece da se skoro svaka situacija može riješiti ili ublažiti. Dopustite djetetu da ono samo osmisli svoju priču i da vam ju predstavi, vama ili prijateljima. Svoju priču dijete može nacrtati, a ako zna pisati može i napisati kratki sadržaj. Osigurajte mu mirno, tiho i toplo mjesto, npr. uvijek isti kutak i neka to bude vaš svakodnevni ritual, možda najbolje prije spavanja kada je djetetu potrebno da se opusti. Zajedno promatrajte slike, pričajte toplim glasom, te ako je potrebno zastanite i odgovorite na dječja pitanja, bit će ih sigurno. Tada ćete znati da vas dijete prati, da je dovoljno motivirano za sadržaj priče. Na kraju, porazgovarajte o tome što ste pročitali i zajedno otkrivajte pouku priče. Vi kao odrasli, sigurni smo, pronaći ćete misao i za sebe!

A sada, udobno se smjestite i poslušajte Melininu priču o ljubavi, dobroti i obitelji, priču o glistici Mili.

  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.