Dan planeta Zemlje

22.04. 2021.

U više od 150 zemalja svijeta 22. travnja tradicionalno se obilježava Dan planeta Zemlje. Kroz razne aktivnosti zajedno s djecom nastojimo potaknuti kolektivnu svijest vlastitim primjerom o problemu onečišćenja okoliša te razvijati kod djece stavove o važnosti očuvanja istog.
Skupine Vrapčići, Ježići i Sovice prigodnim su aktivnostima obilježile ovaj dan.
U sve tri skupine aktivnosti su započele prigodnim razgovorom o planeti Zemlji i našem okolišu te važnosti očuvanja istog.
Skupine Vrapčići i Ježići razgovarali su s djecom o tome što je to otpad te možemo li ga ponovno upotrijebiti. Djeca su uz pomoć odgajatelja  od kartona izradila male spremnike za razvrstavanje otpada te ih obojila. Potom su razne vrste otpada (sličice na papiru) imenovala te ih ubacivala u odgovarajuće spremnike. Također su se upoznali sa stvarnim otpadnicima u našem okruženju te razgovarala o tome što se u njih stavlja. U vrtićkoj kuhinji su se upoznala s otpadnikom za skladištenje iskorištenog ulja, u zajedničkom holu vidjela su otpadnik za stare baterije, a posjetila su i naš vrtićki komposter te u njega odložila kore od voća koje su prethodno pojela. Osim toga, čitale su se slikovnice na tematiku zagađenja okoliša, igrao se prigodni memory, izrađivali su se plakati na temu našeg planeta… Ježići su organizirali i akciju prikupljanja smeća na obližnjoj livadi.
Skupina Sovice razgovarala je o važnosti čuvanja našeg planeta te na livadi napravila poznati krug djece koji simbolizira zajedništvo i podršku u očuvanju planeta Zemlje. U skupini je emitiran i edukativni film o važnosti razvrstavanja otpada.


 

  • Galerija slika
  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.