Mali istraživači u eTwinning projektu

22.12. 2022.

Mali istraživači u eTwinning projektu

Skupina za potencijalno darovitu djecu ove godine se uključila u eTwinning projekt HERE & NOW with Art and Mindfulness at School u kojem uz naš vrtić sudjeluju vrtići i škole iz Litve, Poljske, Turske, Rumunjske, Francuske i Grčke.

Ovim projektom želimo razviti pažnju učenika, ostati u trenutku i biti svjestan sebe, svojih emocija i okoline. U tu svrhu provodimo razne individualne i grupne aktivnosti i izrađujemo različite materijale za učenje.

Prvi naš zajednički uradak je kalendar koji nas kroz različite mindfulness aktivnosti vodi kroz godinu, a kojeg možete preuzeti na poveznici.

Kalendar 2023.


Mindfulness je tehnika usmjerena na razvoj pažnje i koncentracije, percepcije, prepoznavanje, prihvaćanje i bolje kontrole osjećaja i ponašanja, empatije i suosjećajnih odnosa. Mindfulness pomaže umiriti se, sabrati svoje misli i reagirati svjesnije u stresnim i izazovnim situacijama Mindfulness poboljšava pažnju, koncentraciju, pamćenje, regulaciju osjećaja i ponašanja, spavanje, odnose s drugima, samoprihvaćanje i samopouzdanje te kvalitetu života u djece što je dokazano u brojnim istraživanjima

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.