eTwinning projekt "Spring poster"

07.04. 2023.

Tičići su se ove godine uključili u eTwinning projekt "Spring poster". Projekt je postavljen na platformu eTwinninga na inicijativu odgojiteljice iz Poljske s ciljem razmjene aktivnosti na temu Proljeće. U projektu je bilo uključeno 7 zemalja ( Poljska, Turska, Grčka, Rumunjska, Malta, Bugarska i Hrvatska).
S projektom smo započeli krajem veljače kada je interes u skupini još bio usmjeren na zvončare, pa smo i njih uključili u naš prikaz proljeća te tako prenijeli dio kulture našega kraja. "Halubajski zvončari tjeraju zimu i dozivaju proljeće" slovilo je na našem plakatu. Aktivnosti koje su prethodile su svakodnevno čitanje slikovnica sa segmentom proljeća, plakat o vjesnicima proljeća te promatranje prvih vjesnika proljeća u obližnjoj šumi i livadi. Provodili smo likovne aktivnosti, nudeći razne likovne tehnike i materijale, te interpretirajući slikovnice i ponuđene fotografije. Zajednički smo osmislili plakat i predstavili ga roditeljima i postavili ga na eTwinning platformu zajedno s aktivnostima koje smo provodili u skupini.
Posebnu pažnju sudionika privukla je tradicija Halubajskih zvončara.
Nakon završetka projekta u našoj skupini svakodnevno smo pregledavali aktivnosti drugih vrtića. Imali smo prilike odigrati i digitalne edukativne igre koje su pripremili neki od sudionika. Djecu je zanimalo gdje su ti vrtići, pa smo postavili kartu svijeta i svaki vrtić potražili na karti i usporedili udaljenost od naše zemlje. Uživali smo u ovakvom načinu rada i veselimo se nekom budućem eTwinning projektu.

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.