Spisateljica Jelena Pervan u Dječjem vrtiću Viškovo!

21.04. 2023.

U našem vrtiću ovog smo tjedna ugostili spisateljicu Jelenu Pervan. Jelena Pervan autorica je mnogih priča za djecu, a od toga su nama najdraže one o šašavim bakterijama Mrljeku i Prljeku. Upravo je o njihovim dogodovštinama spisateljica ispričala djeci priču. Naime, djevojčica Nora nije voljela prati ruke te su se ispod njenih noktiju vremenom naselile dobro poznate bakterije – Mrljek i Prljek! Njezine ruke bile su toliko prljave da su Mrljek i Prljek organizirali rođendansku proslavu. S Norom se zbog prljavih ruku nije više nitko htio igrati, a ubrzo se i razboljela od silne prljavštine. Tada je Nora shvatila da je vrijeme da njezine ruke napokon postanu čiste te da Mrljek i Prljek otputuju na neko drugo mjesto.
Autorica je priču ispričala u društvu plišanaca Mrljeka i Prljeka koji su vjerno slušali svoje dogodovštine.  Djeca su sudjelovala u priči te nagađala kakve stvari vole ove dvije bakterije.
Djeca su nakon ispričane priče u svojim skupinama nacrtala Mrljeku i Prljeku najfujastije torte i poklone za njihov rođendan te im, zajedno s autoricom, otpjevala rođendansku pjesmu. Djeca su se kroz ovu aktivnost podsjetila o važnosti održavanja higijene i čistoće koji čine pola našeg zdravlja.
Uživali smo u ovom druženju i zasigurno ćemo ga ponoviti s nekom novom pustolovinom ovih šašavih bakterija!

 

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.