Dan planeta Zemlje – kako to rade jaslice?

28.04. 2023.

Oni možda  jesu mali, ali to ne znači da ne mogu čuvati naš planet Zemlju.
Ovaj značajan datum, primjerenim se aktivnostima obilježio u jasličkim skupinama Ribice, Žabice, Sovice i Vjeverice.
Žabice su proučavale globus i slike planeta Zemlje i učile kako ju možemo učiniti još ljepšom za život. Uz svakodnevnu štednju vode i električne energije, Žabice su ovaj put čistili okoliš koji okružuje te otpad upotrebljavali i reciklirali kroz likovne aktivnosti. Učili su odvajati otpad u predviđene spremnike, zasadili su i razne biljke u dvorištu vrtića.
Ribice su čitale o važnosti čiste vode i zraka te radile pokus kako bi vidjeli što se događa kada dođe do onečišćenja u istom. Organizirali su akciju prikupljanja otpada po vrtiću te od prikupljenih materijala izradili novu zabavnu igru. U dvorištu vrtića sadili su cvijeće, a u sobi dnevnog boravka posadili su grah kojeg prate i zalijevaju iz dana u dan. Nakon provedenih aktivnosti uslijedila je zajednička izrada plakata „Cvjetna i sretna planeta“.

Vjeverice i Sovice zajednički su posadili razno povrće u našem Eko vrtu, izradili primjerenu didaktičku igru te prigodni plakat s motivima našeg planeta.
Ovim aktivnostima, od najranije dobi potičemo brigu o okolišu i prirodi koja nas okružuje, kao i važnosti očuvanja iste.


 

 

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.