Prve mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta "Učenje na otvorenom za sve!"

21.06. 2023.

U sklopu Erasmus+ programa, ključnim aktivnostima 1 podupiru se mobilnosti pojedinaca u svrhu stjecanja iskustva učenja, rada, prakse i stručnog usavršavanja u državama članicama EU-a i trećim zemljama pridruženim programu.

Naš prvi Erasmus+ projekt "Učenje na otvorenom za sve" je usmjeren na obogaćivanje života sve djece kroz aktivnosti na vanjskom prostoru te aktivnosti iz područja odgoja i obrazovanja za okoliš, a u sklopu njega je planirano 12 mobilnosti.

Prva realizirana mobilnost u sklopu našeg Erasmus + projekta bila je ona ravnateljice Ingrid Lončarić. Početkom ožujka 2023. otputovala je u Tursku u Izmir, gdje je pohađala edukaciju „School Management“ u organizaciji škole „Anatolia Education“.

Ravnateljica je ojačala svoje vještine i znanja u području vrtićkog managementa te upoznala drugi obrazovni sustav i kulturu.

Druga i treća realizirana mobilnost Erasmus+ projekta "Učenje na otvorenom za sve" odnosile su se na Job shadowing u Predškolsku ustanovu Naša radost iz Subotice iz Srbije. Mobilnost je realizirana početkom lipnja i na njoj su sudjelovale odgojiteljice Sindi Bašić i Ana Raspor. Sudionice su provele 5 radnih dana promatrajući,  dokumentirajući i reflektirajući  odgojno-obrazovni proces. Ujedno su unaprijedile svoje jezične i digitalne kompetencije, upoznale srpski obrazovni sustav i kulturu.

Svoje iskustvo s prvih mobilnosti, ravnateljica i odgojiteljice su prezentirale odgojiteljicama i stručnim suradnicama DV Viškovo 20.6.2023. na sjednici Odgojiteljskog vijeća.

Njihove prezentacije možete pronaći pod odjeljkom vezani dokumenti.

 

  • Galerija slika
  • Vezani dokumenti

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.