Dječji tjedan u Marčeljima

13.10. 2023.

I ove smo godine prvi puni tjedan u listopadu, od 2. do 8. listopada posvetili obilježavanju Dječjeg tjedna. Ovu je godinu posvećena obilježavanju Europske godine vještina pa smo i mi odlučili isprobati neke nove, ali i okušati se u nekim već poznatim vještinama!

 

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci pod motom  

“Ljubav djeci prije svega”.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

PONEDJELJAK
Uputili smo se u šetnju šumom i to u potragu za jeseni. Promatrali smo boje lišća, sakupljali plodove jeseni, mirisali putem ciklame, pronašli gljive.
Naišli smo i na otpad kojeg smo odlučili sakupiti i odložiti u kontejner pokraj vrtića. Dogovorili smo da ćemo čuvati našu šumu i da ćemo sve one koji je posjećuju zamoliti da učine isto – postaviti ćemo natpise na kojima ćemo napisati                        
        “Molimo vas da ne bacate smeće u šumu”.
UTORAK
Potrči, poskoči – isprobajmo nešto novo bio je naziv provedene aktivnosti na dvorištu našeg vrtića u kojoj smo se okušali u različitim oblicima kretanja, vježbanja i pozicioniranja našega tijela u prostoru kroz različite poligone primjerene djeci.
Uz upotrebu raznovrsnih rekvizita poput kolutova, štapova, vijača i sl. uživali smo vježbanju, kretanju i igri.
SRIJEDA
Naše cipelice lutalice odvele su nas u novu pustolovinu. Posjetili smo Gorski kotar, točnije mjesto Lič i OPG Zeleni san. Ljame, konji, veprići, patke, guske, kozlići i još mnogo drugih životinja okupirali su našu pažnju i maštu – osjećali smo se doista kao u nekom snu!
ČETVRTAK
Zaplešimo zajedno uz zvukove zabavnih pjesama, pokrenimo svoje tijelo, isprobajmo nove plesne pokrete. I tu smo vještinu htjeli isprobati u svesrdnu pomoć naše tete Matee koja nam je donijela i posebne rekvizite – pom pone. Baš nam je bilo veselo i zabavno!
PETAK
Disco party za kraj tjedna.
Uživali smo u plesu i pjevanju,
igri Ples stolica, novom
pješčaniku i, naravno, kokicama koje nam je pripremila naša
teta Vlatka.

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.