Od 6.10. – 10.10.2023. obilježili smo Dječji tjedan

13.10. 2023.

Od 6.10. – 10.10.2023. obilježili smo Dječji tjedan.

 Programskim sadržajima i aktivnostima željeli smo usmjeriti pozornost javnosti na ostvarivanje dječjih prava i potreba.

U odgojnoj skupini Zečići djeca su kroz likove aktivnosti izradila sunce s porukama dječjih prava, svaka zraka predstavila je jedno djetetovo pravo. Također su izradili plakat s dječjim razmišljanjima o obitelji, ljubavi, igri, prijateljstvu i općenito o svijetu koji ih okružuje…

Djeca Odgojne skupine Medvjedići su nam pomogla u ukrašavanju ograde vrtića, šarenim i veselim slovima.

U odgojno-obrazovnoj skupini Žabice tijekom obilježavanja Dječjeg tjedna smo bili usmjereni na aktivnosti koje će primjereno njihovim interesima dodatno približiti bit dječjih prava. S obzirom na sveobuhvatnost dječjih prava sadržanih u  Konvenciji, razne aktivnosti su potvrdile prisutnost prava u njihovom svakodnevnom životu. Djeca su pokazala interes i glasno zalaganje za ljubav, igru, druženje, zdravstvenu brigu, sigurnost i puno drugih područja koje smo kroz kratke poruke mogli povezati.

U suradnji s odgojno-obrazovnom skupinom Zečići pogledali smo crtani film „ Svi imamo prava“  o Viki koja ima 4 i pol godine i njenom ljubimcu Zuku, kod djece je probudilo veliko zanimanje, jer kroz igru uče o pravima djece.

Dječji tjedan završen je prigodnom predstavom „ Mudra glava malog mrava“ produkcije Z.

 

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.