Obilježili smo Erasmus days

20.10. 2023.

Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, održana je od 9. do 14. listopada. I naš vrtić se uključio u obilježavanje 7. Dani Erasmusa – manifestacije kojom se u cijelom svijetu obilježava uspjeh programa Erasmus+ kroz tri aktivnosti.

U ponedjeljak smo prezentirali naš projekt u sklopu međužupanijskog stručnog skupa S druge strane Erasmus-a za djelatnike predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, u predivnom i izazovnom okruženju Dječje kuće. Skup je organiziran u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Sudjelovalo je stotinjak odgojitelja, učitelja i drugih stručnjaka, a predstavljeno je, osim našeg projekta i 11 projekata iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

Na karti događaja, povodom Erasmus dana, nalazi se i Dječji vrtić Viškovo. Iako smo potpuni početnici, željeli smo sa sustručnjacima vama podijeliti naše prvi korake. Prikazali smo kako i zašto smo se odlučili uključiti, kako je prošao proces pripreme projekta, tko su naši pomagači, kako su prošle naše prve mobilnosti, kako smo ugostili kolegice iz Slovenije i kako smo uključili sve naše odgojitelje u aktivnosti. Erasmus+ projekt prate i naši prvi eTwinning projekti koje smo isto predstavili. Na našem virtualnom susretu putem Zoom platforme, naše iskustvo je popratilo čak 40-tak sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Dana 12. listopada 2023.g. održani su Dani Erasmusa+ u Osnovnoj školi Dr. Branimira Mihaljevića, Ravna Gora. Škola je ugostila četiri organizacije iz Primorsko-goranske županije koje su prezentirale svoje tekuće Erasmus+ projekte: Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić Viškovo, Učenički dom Podmurvice iz Rijeke i Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog. Kroz navedene tri aktivnosti prezentirali smo se i vještina koje smo stekli kroz Erasmus+, a susret s drugim ustanovama nas je obogatio za nova znanja i ideje za nove projekte, odnosno moguće suradnje.

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.