Aktivnost mobilnosti u okviru mreže eTwinning

17.11. 2023.

eTwinning je inicijativa Europske Komisije namijenjena međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Promiče suradnju škola putem projekata i promiče uporabu informacijsko – komunikacijskih tehnologija. Osim realizacije projekata, eTwinning omogućuje učiteljima razmjenu znanja i iskustva s kolegama europskih škola, on-line edukacije i odlaske na eTwinning aktivnosti mobilnosti u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU.

Sevilla u Španjolskoj bila je, u periodu 9. do 11. studenog 2023., domaćin aktivnosti mobilnosti u okviru mreže eTwinning: From the Classroom to Lifelong Success: Nurturing Essential Competences na kojem je sudjelovala psihologinja Sonja Pribela-Hodap. Susret profesionalnog usavršavanja okupio je stručnjake iz ranog djetinjstva i osnovnog obrazovanja ukupno 120 sudionika iz 25 zemalja. Cilj susreta je bio upoznati sudionike s okvirima digitalne kompetencije (DigComp), poduzetništva (EntreComp), cjeloživotnog učenja (LifeComp) i održivosti (GreenComp) i njihovom vezom s eTwinningom.  

Radionice su bile usmjerene prema praktičnim strategijama i resursima koje stručnjaci koriste kako bi unaprijedili svoju praksu, te potiču djelovanje prema promicanju cjelovitog razvoja djece. Osim radionica, uvaženi stručnjaci iz različitih EU zemalja održali su i plenarna predavanja.

Psihologinja je sudjelovala na sljedećim radionicama:

WS 3: Personal, Social and Learning to Learn Key Competence: Thriving in the 21st Century (LifeComp Framework)

WS 5: Workshop by Prize Winners (STEAM Preschool Academy/ Age Category 0-6 years) 

WS 10: Innovative Pedagogies to Support the 21st Century’s Skills and Competences

Na mobilnosti je bilo puno prilika za razmjenu ideja i primjera dobre prakse s ostalim sudionicima te su stvorene mogućnosti za kreiranje novih projekata.  

Aktivnost mobilnosti donijela je nova znanja i potvrdila učinkovitost različitih načina aktivnog učenja odraslih usmjerenog na razvoj kompetencija djece, a sve začinjeno upoznavanjem andaluzijske kulture.

 

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.