Tičići u novom eTwinning projektu

20.02. 2024.

Ponukani pozitivnim iskustvom od prošle godine, Tičići su se i ove uključili u eTwinning projekt pod nazivom "Christmas". Projekt je trajao u periodu prosinca i siječnja. U projektu  je sudjelovalo 7 zemalja : Slovačka, Rumunjska, Litva, Turska, Poljska, Srbija i Hrvatska. Unaprijed osmišljene korake projekta provodili smo u skupini prema mogućnostima i interesima djece.
Jedan od naših zadataka bio je upoznavanje kulture Litve u vrijeme Adventa. Pa smo saznali da je tradicionalni ukras slamnati ornament, kojeg smo pokušali izraditi sami, te da se u Litvi  poslužuje 12 jela za svečanu večeru na Badnju večer. Izradili smo čestitke koje smo slali našim malim prijateljima u Tursku, Rumunjsku i Poljsku. Posebno su nas razveselile njihove čestitke i pokloni koji su nam pristizali poštom. Prema anketi koja nam je dala rezultate, koji poklon je najpoželjniji među djecom, izradili smo e-slikovnicu o lutki, koju su kreirali odgojitelji iz svih vrtića sudionika projekta. Upoznali smo digitalne igre povezane s temom i prilagođene dobi djece, tako smo učili i razvijali digitalne kompetencije. Izradili smo digitalni rječnik božićnih simbola, te preveli na jezike svih zemalja sudionica projekta. Naučili smo koristiti jedan, djeci zanimljiv i smiješan web alat "ChetterKid" , koji je omogućio da naše čestitke dobiju i glas. Prezentirali smo drugima naše običaje i način kako mi provodimo vrijeme došašća u našem vrtiću. Na kraju projekta sastali smo se svi na ZOOM platformi, te zajedno zapjevali, upoznali se i popričali na engleskom.
Prepoznajemo benefite koje djeca dobiju iz eTwinning projekta, njihova znatiželja za otkrivanjem i želja za učenjem sve je veća, pa se uskoro upuštamo u novi projekt.

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.