Zečići u e Twinning projektu „ Miracles Happen in december“

28.02. 2024.

Odgojna skupina Zečići i ove pedagoške godine je sudjelovala u e Twinning projektu.

Projekt Miracles Happen in December  započeo je u prosincu  2023. godine  i trajao je do kraja siječnja 2024. godine.

U projekt je uključeno šest partnera iz 3 europske zemlje: Slovenija (2 partnera), Litva (2 partnera) i Hrvatska.  

Svaki tjedan smo imali zadatke koje smo provodili u našoj odgojnoj skupini u suradnji sa svim partnerima. Tijekom prvog tjedna glasali smo zajedno za izbor loga našeg projekta, prezentirali smo našu zemlju, grad, vrtić i odgojnu skupinu. Predstavili smo se drugim partnerima kroz fotografije i  video snimke koje smo  postavili na naš Twinspace.

U našoj skupini izradili smo  e Twinning plakat  na koji smo postavili fotografije naših partnera, zastave njihovih zemalja, te kartu  Europe. Preko Twinspace gledali smo video uratke i fotografije kako bi što bolje upoznali naše partnere, njihove zemlje  i odgojno obrazovne ustanove.

U drugom tjednu partneri su imali zadatak s djecom osmisliti i proigrati razne igre i aktivnosti s ciljem boljeg upoznavanja svih zemalja u projektu. Mi smo izradili puzzle od zajedničke fotografije, također smo izradili čestitke i poslali ih poštom .

Treći tjedan je bio u znaku iščekivanja čestitki od djece iz partnerskih vrtića. U likovnim aktivnostima smo izrađivali božićne kuglice i ukrašavali smo jelku u programu Canva. Poseban dan je bio kada smo se svi sastali putem video poziva i pjevali božićne pjesme.

U posljednjem, četvrtom tjednu, zadatak u projektu je bio praćenje vremenske prognoze i u skladu s tim i aktivnosti na otvorenom. Međusobno smo dijelili fotografije šetnji okolicom vrtića i šumom…

Projekt je bio vrlo zanimljiv djeci i nama odgojiteljima.

 

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.