Radionice Šumske pedagogije

15.04. 2024.

U sklopu Erasmus+ projekta „Učenje na otvorenom za sve“ ugostili smo dvije pozvane stručnjakinje iz Gozdarskog inštituta Slovenije koje su stručnim djelatnicima i djeci približile načela rada Šumske pedagogije.

Šumska pedagogija je suvremeni, holistički pristup koji podupire cjelovit razvoj djeteta – potiče djetetove sposobnosti i stvaralaštvo kroz iskustveno učenje. Osim novih znanja, djeca usvajaju i praktične vještine te stječu kompetencije u poticajnom šumskom okruženju. Istaknute su i dobrobiti šumske pedagogije; fizičke, emocionalno-socijalne te mentalne ili kognitivne koje su sve od izuzetne važnosti za zdrav razvoj djece.

Pozvane stručnjakinje u sklopu našeg Erasmus+ projekta „Učenje na otvorenom za sve“ omogućile su da svi zainteresirani stručni djelatnici sudjeluju u stručnom usavršavanju i Erasmus+ projektu bez potrebe da putuju izvan svog grada. Stručnjakinje su kroz predavanja približile načela Šumske pedagogije svim stručnim djelatnicima vrtića, a kroz praktične radionice pomogle su odgojiteljima u implementaciji novih metodologija i prijenosu dobre prakse u području aktivnosti na otvorenom. Na kraju našeg druženja pozvane stručnjakinje su pratile provedbu radionica s djecom u kojima su odgojiteljice implementirale novostečena znanja.

 

Sufinancira Europska unija
Erasmus plus

 

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.