Tičići i eTwinning

24.06. 2024.

Priveli smo kraju naš drugi eTwinning projekt u ovoj godini. Za razliku od prvog, ovaj je bio usmjeren na motoričke aktivnosti i boravak na otvorenom prostoru.

U projektu "Let's play the traditional way ", uz Hrvatsku, sudjelovalo je još 5 zemalja i vrtića iz Grčke ,Malte, Španjolske, Rumunjske i Turske. Kroz projekt predstavili smo naše tradicionalne igre, a upoznali se sa tradicionalnim igrama zemalja sudionika projekta. Uočili smo sličnosti i zaigrali. U suradnji sa ostalim članovima projekta izradili smo digitalnu slikovnicu koja sadrži po dvije tradicionalne igre svih sudionika.

Zajedno sa djecom pogledali smo našu online slikovnicu. Djeca su izabrala njima najzanimljivije igre, koje smo zatim naučili, igrali i dokumentirali. Uključili smo i roditelje u projekt, pa su i oni imali priliku podsjetiti se tradicionalnih igara koje su zatim snimili zajedno s djecom, a video zapise objedinili smo na platformi Padlet. Izradili smo edukativne digitalne igre koje su djeca imala prilike isprobati, te naučiti ponešto o svakoj zemlji. Kao i u svakom eTwinning projektu do sada, probudio se interes za kartom svijeta i zastavama, pa smo nudili poticaje u tom smjeru.

Uživali smo i ovaj put.

 

  • Galerija slika

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.