Predškolci u izolaciji

27.01. 2022.

Ako imate u izolaciji predškolca, moguće je da se brinete kako će te nastaviti s programom pripreme djeteta za školu? Slobodno se opustite, priprema za školu se dešava svakog trena, ona nije odvojena od svakodnevnog života djeteta, nije to poseban trenutak rješavanja zadataka i usvajanja znanja već svaki trenutak koji potiče dijete da razmišlja, zaključuje, igra se, uči nove životne vještine... I ovaj put donosimo vam čak 10 aktivnosti i igara koje razvijaju predškolske vještine, svaka situacija može biti prilika za novo učenje pa i ova kad se naši predškolci (i oni nešto manji) nađu u izolaciji!

1. Rješavajte zagonetke

Djeca jako vole zagonetke! Zagonetka je za dijete posebno zahtjevan i zabavan zadatak, jer se sastoji od jezičnih zamki i skrivalica, obrće riječi i njima se vješto poigrava što ima posebno značajan utjecaj na jezični razvoj djeteta, na razvoj predčitačkih vještina, te je izvrstan poticaj na razmišljanje.

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/3415/zagonetke

2. Igrajte se igara koje poboljšavaju pažnju i koncentraciju

Moguće je poboljšati djetetovu pažnju i koncentraciju, a da to ne bude naporan posao vama ili vašem djetetu. Dječje igre i aktivnosti za djecu mogu utjecati na povećanje pažnje i poboljšanje sposobnosti koncentracije.

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/3373/vjezbe-za-poticanje-razvoja-paznje-i-koncentracije

3. Isprobajte edukativne aplikacije

Danas možemo pronaći brojne edukativne aplikacije koje su promijenile pristup učenju te na neki način i olakšale poticanje kognitivnog razvoja i usvajanje novih znanja i vještina. Edukativne aplikacije postale su dio pripreme za školu uz koji djeca uče i usvajaju nove vještine na drugačiji, inovativniji i njima zanimljiviji način. U nastavku vam donosimo popis aplikacija namijenjenih djeci u godini pred školu s kojima i roditelji i djeca mogu uživati u zajedničkoj igri, druženju i učenju.

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/3301/ict-aac-edukativne-aplikacije

4. Zabavite se i učite uz pokuse

Zabavite se s nekoliko zabavnih pokusa od pribora kojeg sigurno imate kod kuće.Djeci dopustite da sami pripreme potreban pribor, pomažite samo kada je potrebno, tako će se dijete osjećati važno i kompetentno.

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/2821/10-pokusa-za-male-i-velike

5. Upoznajte se s NTC igrama

NTC program objedinjuje igre koje potiču motoričku aktivnost i razvoj kognitivnih sposobnosti, a ovih dana pokretači programa ponudili su roditeljima pregršt novih igara za djecu od 5 do 12 godina koje možete igrati kod kuće.

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/3061/ntc-igre-u-doba-izolacije

6. Igrajte društvene igre

Danas vam, kao inspiraciju donosimo malo drugačije društvene igre. Igrači u ovim igrama su roditelji i djeca predškolske dobi. Kroz ove igre se vježba izražavanje, potiče se analiza i sinteza riječi, mora se razmišljati te biti pažljiv, a u njima se sudjeluje prvenstveno radi druženja. Ovakve igre su odlične i za razvoj otpornosti na neuspjeh!

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/2851/govorne-igre-za-predskolce-i-njihove-obitelji

7. Pripremite se za pisanje

Kako se pripremiti za učenje pisanja?

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/3259/priprema-za-ucenje-pisanja

8. Vježbajte predmatematičke vještine

Predškolsko dijete ne uči matematiku samo u godini pred školu i/ili sjedeći za stolom i rješavajući zadatke na papiru.

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/3499/kako-razvijati-predmatematicke-vjestine-u-ranoj-i-predskolskoj-dobi

9. Riješite radni listić

Radni listići su česti pratioc aktivnosti pripreme za školu, donosimo vam prijedlog stranica na kojima ih možete pronaći i upute kako ih koristiti kod kuće.

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/3181/kako-koristiti-radne-listice-kod-kuce

10. Pričajte priče

Za kraj vas potičemo da puno čitate djeci i razgovarate o pročitanom, izmišljate svoje priče, čak se i masirajte uz priče.

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/3409/price-koje-pomazu

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/3295/pricanje-prica

https://www.vrtic-viskovo.hr/content/3331/price-s-masazom-ili-masaze-s-pricom

 

  • Kontakt informacije
Dječji vrtić Viškovo -

Dječji vrtić Viškovo

Pošaljite upit

© Dječji vrtić Viškovo 2024. Sva prava pridržana.